Birdy

Singer-songwriter begin 2014 voor drie shows naar Nederland.

Twee jaar geleden was ze daar opeens: Birdy met haar gouden stem en innemende, openhartige uitstraling. Binnen vijf minuten verkocht ze vorig jaar twee shows in Nederland uit en behaalde het gelijknamige debuutalbum ‘Birdy’ in no time de platina-status. Ook met haar meest recente album ‘Fire Within’ heeft het Britse zangtalent diepe indruk weten te maken op de liefhebbers van de betere popmuziek en was de run op de kaarten voor haar show over enkele weken in de Melkweg bijzonder groot. De kaartverkoop voor deze optredens in Paradiso, Effenaar en De Oosterpoort start op zaterdag 26 oktober om 10.00 uur.

Birdy debuteert in 2011 met haar cover van Bon Iver’s nummer ‘Skinny Love’. Het nummer wordt door de combinatie van mooi pianospel en een heldere stem meteen opgepikt door BBC Radio en bereikt al snel de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. In Nederland werd het nummer zelf het meest gedownloade nummer van dat jaar. Na het bijzonder mooie ‘Skinny Love’ kwam Birdy ook met unieke interpretaties van originele songs van onder andere Phoenix, The National, Fleet Foxes, Ed Sheeran en The xx.

Fire Within

Afgelopen september is het tweede album van het inmiddels 17-jarige zangtalent uitgekomen. ‘Fire Within’ staat vol eigen gecomponeerde songs met een volwassen sound. Zo is de eerste single Wings’ een intens prachtig nummer zoals je alleen van Birdy kunt verwachten. De optredens in Paradiso, Effenaar en De Oosterpoort beloven dan ook een absolute aanrader te zijn voor iedereen die pure en wonderschone (pop)liedjes weten te waarderen.

3FM presents

BIRDY

Vrijdag 14 februari 2014

Paradiso – Amsterdam

Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 26 oktober om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Zondag 16 februari 2014

Effenaar – Eindhoven

Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 26 oktober om 10.00 uur via www.effenaar.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Maandag 17 februari 2014

De Oosterpoort – Groningen

Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 26 oktober om 10.00 uur via www.de-oosterpoort.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.
Kijk voor meer informatie over Birdy op www.officialbirdy.com of op Facebook.

Foto’s: Harold Versteeg