Caro Emerald

Zangeres sluit concerttour af in 013.

Op 27 oktober stond Caro Emerald voor een uitverkocht 013.

Het succesverhaal van Caro Emerald is bijna ongelofelijk, zo mooi. Haar debuut ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ (2010) is al na zes weken platina. De schijf staat maar liefst 30 (!) weken op nummer 1 in de vaderlandse albumlijst en dat is een record. De aanstekelijke mix van ballroom jazz, mambo en tango slaat ook in het buitenland zeer behoorlijk aan. Ruim 1 miljoen keer gaat het album over de internationale toonbanken. Caro is zelfs te gast in de speciale ‘Hootenanny’-aflevering van het legendarische Britse muziekprogramma Later… With Jools Holland.

Haar tweede album ‘The Shocking Miss Emerald’ komt in mei uit. Volgens de bejubelde zangeres is deze nieuwe plaat rauwer, dieper en breder. Bij een nieuwe plaat hoort vanzelfsprekend ook een tournee. Caro Emerald sloot die aankomende Europese reeks af in 013 met een spetterende show zoals we het ondertussen van haar gewend zijn. @013

Fotografie: Hans Colijn