Hardwell

Nederlandse DJ is de nieuwe nummer 1 DJ van de wereld.

Met zijn 25 jaar is hij de jongste DJ die, sinds het ontstaan van de DJ Mag Top 100, de toppositie heeft bereikt. Zijn populariteit is de laatste drie jaar fenomenaal snel gestegen. In 2011 kwam Hardwell de gerenommeerde DJ-lijst binnen als hoogste Nederlandse nieuwe binnenkomer op #24. Een jaar later, in 2012 behaalde hij de #6 positie en dit jaar is de Bredase DJ bekroond tot populairste DJ van de wereld. De bekendmaking van de complete lijst werd gisteravond tussen 23.00 – 0.00 uur bekend gemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival in congrescentrum RAI.

Hardwell: ”Dit is fantastisch, ik kan het nauwelijks geloven. Het is altijd mijn droom geweest en na al die jaren komt die droom gewoon uit! Ik ben op dit moment de meest gelukkige persoon in de wereld en ik wil al mijn trouwe fans die mij hebben gesteund en op mij hebben gestemd bedanken!

De bijzondere en extreem getalenteerde DJ en producer, beter bekend als Robbert van de Corput, is in korte tijd één van de meest onderscheidende artiesten van de wereld geworden. Toch draait hij al vanaf zijn veertiende in grote Nederlandse clubs. Op 16-jarige leeftijd is hij al vastbesloten om ooit de beste DJ van de wereld te worden. Nog geen 10 jaar later is deze jongensdroom uitgekomen.

2013 was een bewogen jaar voor Hardwell: niet alleen reisde hij de hele wereld over om voor duizenden uitzinnige fans op te treden; in maart won hij tijdens de Winter Music Conference in Miami twee IDMA’s (International Dance Music Awards) voor ‘Beste Remixer’ en ‘Best European DJ’. Op 27 april trapte hij zijn eigen wereldtour ‘I AM HARDWELL’ af in een uitverkochte Heineken Music Hall. Afgelopen donderdag ging de gelijknamige documentaire over de laatste drie jaar van zijn leven in première in Pathe Tuschinski in Amsterdam. En op zijn eigen platenlabel, Revealed Recordings, bracht hij verschillende grote hits uit waaronder: ‘Never Say Goodbye’ en ‘Apollo’. De label-avond ‘Hardwell presents Revealed’ vond afgelopen vrijdag plaats in een uitverkochte Passengers Terminal tijdens Amsterdam Dance Event. Op het radiostation SLAM FM presenteert hij wekelijks zijn show ‘Hardwell On Air’, deze show wordt wereldwijd door miljoenen mensen beluisterd in ruim 30 verschillende landen. De officiële podcast van zijn show heeft de laatste jaren een vaste plek verworven in de top 10 meest gedownloade Podcasts op iTunes wereldwijd.