Kensington

Band wordt ‘Best Dutch Act’ op MTV EMA 2013.

Kensington mag zich vanaf vandaag de MTV EMA 2013 ‘Best Dutch Act’ noemen. Zes weken lang konden fans stemmen op hun favoriete Nederlandse artiest in de race om deze felbegeerde award. Zij hebben de Utrechtse indie rockband verkozen tot de winnaar van 2013. Kensington nam het op tegen Afrojack, Armin van Buuren, Nicky Romero en Nielson. De band maakt nog tot 9 november kans om ook nog de titel ‘Worldwide Act’ op zijn naam te schrijven. Wie deze award wint? Dat is zondag 10 november live te zien vanaf de Ziggo Dome om 21:00 uur op MTV. Ziggo is de lokale partner van de MTV EMA 2013.

Kenington

Kensingt on heeft in korte tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het album Vultures dat vorig jaar uitkwam was een enorm succes. 2013 is voor de band een jaar vol met grote shows waaronder optredens op de populaire festivals. Kensington had een succesvol Eurosonic Noorderslag, het event waar Europees talent gekend wordt, en mocht eerder dit jaar al drie 3FM Awards op zijn naam schrijven. Nu komt daar de MTV EMA ‘Best Dutch Act’ bij. Kensington over deze award: “Een MTV Award. Wow. Het is wederom een kroon op een ongelooflijk jaar waarin wij als band bijna alleen maar hoogtepunten mee hebben mogen maken. Meer dan 70 festivals (waaronder Pinkpop, Sziget en Zwarte Cross), uitverkochte clubtours en internationale avonturen. Wij zijn vereerd op deze manier onderdeel uit te mogen maken van de MTV EMA en kijken ontzettend uit naar hoe MTV over twee weken Amsterdam over gaat nemen. En we willen hangen met Ron Burgundy.”  Kensington treedt tijdens MTV Music Week op met een bijzondere sessie in People’s Place. Ook hier blijkt de populariteit van de band, het optreden was binnen een paar uur uitverkocht.

Kensington strijdt nu nog mee om de titel ‘Worldwide Act’. Uit de 186 meest populaire acts van dit moment zijn de lokale winnaars gekozen. Deze 10 finalisten, uit 29 steden verdeeld over 51 landen nemen het nu tegen elkaar op. De finalisten zijn:

Africa/India/Middle East    

Africa: LCNVL
India: Yo Yo Honey Singh
Middle East: Ahmed Soultan

 

Australia & New Zealand
Australia: Cody Simpson
NewZealand: Lorde

 

Europe Central
Belgium: Stromae
Germany: Lena
Netherlands: Kensington
Switzerland: Bastian Baker

 

Europe East
Adria: Frenkie
Czech and Slovak: Celeste Buckingham
Hungary: Ivan and the Parazol
Israel: The Ultras
Poland: Bednarek
Romania: Smiley
Russia: Zemfira

 

Europe North
Finland: Isac Elliot
Norway: Admiral P
Sweden: Avicii
UK & Ireland: One Direction

 

Europe South
France: Shaka Ponk
Greece: Demy
Italy: Marco Mengoni
Portugal: Filipe Pinto
Spain: Auryn

 

Japan/Korea
Japan: Momoiro Clover Z
Korea: EXO

 

Latin America
Brazil: Fresno
LatAm North: Paty Cantú
LatAm Central: Anna Carina
LatAm South: Airbag

 

North America
Canada: Justin Bieber
US: Miley Cyrus

 

SEA/China/Hong Kong/Taiwan
SEA: Mỹ TAM
Mainland China/Hong Kong: 李宇春 Chris Lee
Taiwan: 羅志祥 Show Lo