MTV EMA 2013

Nieuwe namen in de line-up voor de MTV EMA 2013 blijven binnenkomen!

MTV onthult vandaag dat de legendarische Snoop Dogg, de populaire Robin Thicke, de wereldberoemde DJ en producer van Nederlandse bodem Afrojack en de band Imagine Dragons optreden tijdens de spectaculaire muziekawardshow MTV EMA 2013. Carice van Houten staat ook op het podium van de awardshow. Zij zal als MTV EMA-presenter een van de gewilde awards overhandigen of een artiest aankondigen. Wat het wordt, dat is zondag 10 november live te zien op MTV vanuit de Amsterdamse Ziggo Dome.

De felbegeerde awards en de artiesten worden aangekondigd door zogeheten MTV EMA-presenters. De Nederlandse topactrice Carice van Houten, die internationaal onder meer bekend staat om haar rol in Game of Thrones, staat zondag 10 november op het podium van de MTV EMA in de rol als presenter. Andere MTV EMA-presenters zijn het Australische model Iggy Azalea, singer/songwriter Ellie Goulding en acteur Colton Haynes, bekend van Arrow en Teen Wolf.  Ziggo is de lokale partner van de MTV EMA.

Afrojack meets Snoop Dogg

Snoop Dogg, die zelf al 2 EMAs op zijn naam mocht schrijven en in 2007 als host op het podium stond, is dit jaar te zien in een spectaculair optreden. Hij komt naar Amsterdam om samen met de wereldberoemde DJ Afrojack op het podium te staan van de Melkweg. De tweede MTV EMA-locatie op 10 november, om een optreden speciaal voor fans te verzorgen. Ook dit optreden via te volgen via de livestream en tv. Afrojack (Nick van de Wall) is dit jaar zelf genomineerd voor 2 awards nadat hij vorig jaar de titel ‘Best Dutch Act’ op zijn naam mocht schrijven. Dit jaar debuteert hij als performer van de MTV EMA en zijn nieuwe single ‘The Spark’ is bovendien het officiële themanummer van de MTV EMA 2013.

 

Afrojack over zijn rol tijdens deze MTV EMA in Amsterdam: “Het is te gek om genomineerd te zijn voor twee EMAs en om bovendien ook nog op te treden tijdens deze muziekawardshow! De MTV EMA is een van mijn favoriete awardshows en het feit dat het in Amsterdam is, maakt het nog specialer. Wat er ook gebeurt, het is een serieuze eer dat ik genomineerd ben en ik kan niet eens uitleggen hoe dope het is dat mijn nieuwe track ‘The Spark’ het officiële themanummer is!”

 

Robin Thicke, genomineerd voor vier awards, staat op het podium in de Ziggo Dome. “Ik ben dankbaar en enthousiast dat ik zowel genomineerd ben als optreedt tijdens de MTV EMA 2013. Ik weet zeker dat het een waanzinnige avond wordt,” aldus Thicke.

 

Imagine Dragons, een van de ‘MTV PUSH’-artiesten van dit jaar, ontving twee nominaties en is ook aan de line-up toegevoegd van de MTV EMA. “We prijzen ons gelukkig dat we deel uitmaken van de MTV EMA, in een van onze meest favoriete steden ter wereld. Genomineerd zijn en ook nog eens optreden, we voelen ons bevoorrecht,” reageert Imagine Dragons op het nieuws.

 

MTV EMA 2013 Line-up

Eerder werd al bekend dat Miley Cyrus, Katy Perry en The Killers naar Amsterdam komen en in de line-up van de MTV EMA staan. Zangeres Ariana Grande verslaat alle ‘backstage’ hoogtepunten terwijl Redfoo op het podium staat als de officiële MC van de avond. Will Ferrell zal deze avond terugkomen als het typetje ‘Ron Burgundy’. De Amsterdamse Ziggo Dome is op 10 november het podium voor de MTV EMA 2013. De muziekawardshow wordt om 21.00 uur live uitgezonden op MTV.  Binnenkort volgen meer namen in de line-up van deze muziekawardshow.

 

Over MTV EMA
Sinds de start van de MTV EMA in 1994 staat het event bekend als een van de meest sensationele muziekawardshows ter wereld. Een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en natuurlijk de uitreiking van de awards. De MTV EMA in 2012 in Frankfurt brak alle records met meer dan 183,5 miljoen stemmen op de verschillende awards en bijna 40 miljoen kijkers. De twintigste editie van de MTV EMA zal wereldwijd op meer dan 60 MTV-kanalen te zien zijn. Tijdens voorgaande edities stonden de meest populaire en iconische artiesten op het podium. Zoals Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Madonna, Justin Bieber, Shakira, No Doubt, Kanye West, Selena Gomez, Bon Jovi, Alicia Keys, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, U2, Coldplay, Prince, Lady Gaga en vele anderen. Volg alle updates van de MTV EMA op Twitter (@MTVEMA) en Facebook. Ziggo is de Nederlandse partner van de MTV EMA. De MTV EMA wordt voorafgegaan aan het vierdaagse muziekfestival de MTV Music Week.

 

Over MTV Music Week
Van 6 tot en met 9 november staat Nederland in het teken van Ziggo presents MTV Music Week. Dit meerdaagse muziekfestival wordt gehouden in de dagen voorafgaande aan de muziekawardshow MTV EMA die 10 november plaatsvindt in de Ziggo Dome. Met verschillende muziekstromingen is de MTV Music Week gericht op alle muziekfans. Iedere dag kunnen zij terecht voor een onvergetelijke muziekbeleving. De line-up zal bestaan uit nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres, zoals pop, rock en dance. Iedere avond zijn er verschillende muzikale optredens te bezoeken in de grote Amsterdamse poptempels en clubs. Alle updates rondom de MTV Music Week zijn te volgen via de website http://mtvmusicweek.nl/ en het Nederlandse MTV account op Facebook en Twitter. Ziggo is main partner van MTV Music Week.