The Feeling

Interview met de Britse band.

Pop-rock band The Feeling is terug met hun nieuwe album ‘Boy Cried Wolf’. Het gaf de band meer vrijheid en leverde een gedreven plaat op. Ontopofmusic.com sprak met zanger Dan Gillespie-Sells.

Door Anneke Ruys

‘Boy Cried Wolf’ werd bij jou thuis opgenomen. Hoe was dat?

Dat was vooral een relaxte ervaring. Weg van de druk van grote platenmaatschappijen en geheel in eigen beheer. Het voelde fijn in onze eigen omgeving een plaat op te nemen. Alleen wij, een vriendengroep die vanuit een passie muziek maakt.

Was het een makkelijk album om te maken?

Best wel ja. We konden werken zonder stress dat het snel af moest. Daarom hebben we er gewoon een jaar over gedaan. Ook omdat het hele proces in eigen handen was: het schrijven, het opnemen en het productieproces. Het voelde gewoon heel prettig om het zo te doen.

En nu de wereld over touren met de nieuwe plaat.

Ja en dat is een van de mooiste dingen van het artiestenleven. Je komt overal, ontmoet de meest interessante mensen en staat voor veel soorten publiek. Het is altijd weer een verrassing hoe het uitpakt.

Had je ooit verwacht dat The Feeling zo beroemd zou worden?

Helemaal niet! Ons eerste album maakten we omdat we een passie voor muziek hadden en niet zozeer in verwachting van mega-succes. Het maakte ons ook een beetje bang dat het zo snel ging allemaal. Succes kan een gekkenhuis zijn en daar zaten wij middenin. Op een gegeven moment werkte dat ten nadele van onze muziek. De liefde voor die muziek en de passie om dat naar buiten te brengen kwamen in het gedrang.

Toch kwam die passie op een gegeven moment weer terug.

Dat gebeurde twee jaar terug. Mijn vijfjarige relatie was verbroken. Ik was verdrietig en zocht naar een uitweg. Dat vond ik in mijn muziek. Zo kwam ik weer in contact met het gevoel van vroeger, toen The Feeling nog een vriendengroep was die gedreven muziek maakte. Geen groep die een ‘hitmachine’ moest zijn maar eentje die weer zin had om goede muziek te maken waar we met z’n allen achter stonden.

Boy Cried Wolf kun je zien als een soort van comeback?

Zo zien wij dat in ieder geval wel. Je hoort een herboren band die de liefde voor muziek opnieuw ontdekt heeft. Het zijn wel liedjes die ontstonden uit een gebroken hart, maar ook vanuit een onverwoestbare vriendengroep. The Feeling terug naar de basis, precies zoals muziek moet zijn.