Van Morrison

Singer-songwriter komt naar Ziggo Dome.

De in het Noord-Ierse Belfast geboren George Ivan Morrison wordt beschouwd als één van de grote singer-songwriters van deze tijd. Hij is dan ook opgenomen in de  Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Na het succes met de groep Them, waarmee hij de wereldhit ‘Gloria’ scoorde, begon hij in 1967 aan zijn solocarrière. Succesvol was hij met nummers als ‘Brown-Eyed Girl’, dat begin jaren negentig nog gebruikt werd voor de film ‘Sleeping With The Enemy’, ‘Bright Side Of The Road’ en het melancholieke ‘Have I Told You Lately’.

Van Morrison laat zich inspireren door een groot aantal muziekgenres en is daarom niet gemakkelijk in één hokje te stoppen. In zijn muziek verenigt hij genres als soul, blues, jazz, rock, rhythm & blues,  Celtic folk en gospel. Zo ook op zijn laatst verschenen album ‘Born to Sing: No Plan B’ uit 2012. In datzelfde jaar gaf hij ook een succesvol optreden op North Sea Jazz.

In het voorprogramma staat de troubadour Daniël Lohues, die begin dit jaar zijn nieuwste album ‘Ericana ’ uitbracht, gevolgd dooreen succesvolle theatertour.

VAN MORRISON
& support act Daniël Lohues

Dinsdag 10 december
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 45, € 55, € 65, € 85, (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).