Il Divo

Klassieke cross-over groep komt naar Ziggo Dome.

Na een succesvolle concertreeks in het Marquis Theater in New York, brengt Il Divo – de klassieke cross-overgroep die alle records brak met ruim 26 miljoen verkochte albums – IL DIVO – A MUSICAL AFFAIR: THE GREATEST SONGS OF BROADWAY LIVE ook naar de Amsterdamse Ziggo Dome, op donderdag 16 oktober 2014. Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het zesde studioalbum van de band, “A Musical Affair”. Het is de eerste keer dat Il Divo een dergelijke compilatie maakt van songs die zijn geïnspireerd op Broadway-shows als Phantom of the Opera, Carrousel en West Side Story.

Tijdens de kleine reeks liveconcerten in New York stonden de vier leden van Il Divo voor het eerst gezamenlijk op het Broadway podium. Tijdens de show worden beroemde songs uit Broadway musicals verweven met individuele theatrale versies van Carlos, David, Urs en Sébastien. Heather Headley, die reeds een Tony Award en een Grammy Award won, was tijdens de concertreeks hun vaste gast. Het kwartet is niet onbekend met het musicalgenre. Carlos werd al in 1993 gecast als Marius in Les Misérables toen deze show voor het eerst te zien was in Spanje, en David speelde Rodolfo in Broadway’s La Bohème in 2003, een show die later zeven Tony nominaties won.

De nieuwe show van Il Divo is mede ontwikkeld met regisseur Brian Burke, met wie het viertal al geruime tijd samenwerkt. Brian Burke produceerde tevens onder meer La Rève en de shows van Celine Dion in Las Vega en werkte samen met Elton John, Rod Stewart en The Killers. Het album “A Musical Affair” toont Il Divo’s voorkeur voor romantische en emotionele interpretaties van mooie klassiekers als ‘Some Enchanted Evening’ uit South Pacific, ‘Bring Him Home’ uit Les Misérables, ‘Tonight’ uit West Side Story en nog veel meer. Il Divo heeft bovendien nieuwe arrangementen gemaakt voor deze favorieten en vroeg bekende Broadway-sterren en popartiesten voor duetten bij bepaalde nummers. Deze topmusici zijn te horen in de volgende songs: op ‘Music of the Night’ uit Phantom of the Opera is een live duet met Barbra Streisand te horen, ‘All I Ask Of You’, eveneens uit Phantom Of The Opera – met een duet met Kristin Chenoweth, ‘Memory’ uit Cats wordt gezongen met Nicole ! Scherzinger en tijdens The Lion King’s ‘Can You Feel The Love Tonight’ zingen de heren een duet met Heather Headley. Volgens Urs Buhler van Il Divo is het heel inspirerend geweest om te werken aan het nieuwe album. “We kunnen nu niet wachten om ze in onze eigen stijl ten gehore te brengen aan al onze fans over de hele wereld”, aldus Urs.

Over Il Divo
Il Divo is ’s werelds bekendste en meest succesvolle klassieke cross-overgroep. Het viertal heeft wereldwijd ruim 26 miljoen albums verkocht, behaalde meer dan 50 keer een nummer 1-positie, ontving 160 gouden en platina albums in meer dan 33 landen en ging viermaal op wereldtournee. Het internationale kwartet bestaat uit de Zwitserse tenor Urs Buhler, bariton Carlos Marin uit Spanje, de Franse popzanger Sébastien Izambard en de Amerikaanse tenor David Miller. Il Divo werkte voor het eerst samen in 2003. Met het vorige week uitgekomen album en de bijbehorende concertreeks, vieren de vier zangers zodoende het succes van hun tienjarige bestaan, een mijlpaal.

“IL DIVO – A MUSICAL AFFAIR: THE GREATEST SONGS OF BROADWAY LIVE”
Presented by Classic FM
By Arrangement with Solo Agency and Proper Artist Management

Donderdag 16 oktober 2014
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 49, € 55, € 59 en € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop voor het concert van Il Divo start aanstaande zaterdag 23 november om 10.00 uur via www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).