Jaap Reesema

Nieuwe single ten behoeve van het goede doel.

Op 15 november brengt Jaap Reesema zijn nieuwe single uit; “Ooit Komt Nooit Meer”. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek en de indrukwekkende rondleiding die hij daar onlangs heeft gekregen heeft Jaap besloten het nummer uit te brengen en de opbrengst van de single te schenken aan onderzoek naar nieuwe, persoonlijke behandelmethoden van verschillende soorten kanker met behulp van DNA-onderzoek.

Het nummer is een prachtige pianoballad waar Jaap’s unieke stemgeluid de boventoon voert. De tekst heeft Jaap geschreven ter nagedachtenis aan zijn “tweede moeder”, zoals hij zelf zegt.

“Ik ben in contact gekomen met het AVL en kreeg daar een rondleiding. Wat ik daar heb gezien en gehoord heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Door nieuwe onderzoeken met betrekking tot DNA hoopt het AVL binnen afzienbare tijd van kanker in plaats van een dodelijke ziekte een chronische ziekte te maken. Deze potentiële, enorme stap krijgt voor mijn gevoel nog te weinig aandacht terwijl bijna iedereen in Nederland geconfronteerd wordt met deze ziekte. Het nummer “Ooit Komt Nooit Meer” heb ik al een tijd geleden geschreven voor een dierbare die overleden is aan kanker. Ik heb het om de emotionele waarde ervan altijd voor mezelf gehouden maar nu lijkt me dit nummer de ideale manier om aandacht te vragen voor dit onderzoek. Muziek is emotie en ik hoop dat het mensen kan raken, zodat ze geld zullen doneren. De verkoopopbrengsten van deze single zal ik beschikbaar stellen voor dit onderzoek .”

Live performance van nieuwe single tijdens DNA-Gala

Jaap zal het nummer “Ooit Komt Nooit Meer” live ten gehore brengen tijdens het DNA-Gala ter ere van het 100-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek op vrijdagavond 29 november in de Passenger Terminal te Amsterdam. Dit eenmalig en grootse gala voor 600 genodigden, heeft als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor nieuwe, persoonlijke behandelmethoden van verschillende soorten kanker met behulp van DNA-onderzoek.