Martin Garrix

17-jarige Nederlandse DJ op nummer 1 in Engeland

De Nederlandse DJ/Producer Martin Garrix uit Amstelveen schrijft vandaag geschiedenis door met zijn single ‘Animals’ op 1 binnen te komen in The Official UK Singles Chart. Met zijn 17 jaar is hij de jongste Nederlander die dit ooit heeft weten te behalen.

‘Animals’ is sinds juli uit op het Nederlandse label ‘Spinnin’ Records’ en heeft inmiddels ruim 64 miljoen views op YouTube. De single werd binnen 1 week meer dan 100.000 keer verkocht in de UK en behaalde daarmee naast de hoogste plek in de charts, ook gelijk de Gouden status. Vorige maand mocht het jonge talent al een Platinum plaat ophalen in Belgie en bereikte de single Goud in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Canada, Italie, Australië en Frankrijk.

Martin Garrix, wiens echte naam Martijn Garritsen is, vliegt sindsdien het succes van de single de wereld rond voor optredens. Zijn Facebook pagina heeft al ruim een miljoen likes en tot zijn grote verbazing kwam Martin Garrix dit jaar op nummer 40 in de DJ Mag Top 100 binnen. Ook werd hij eerder dit jaar gevraagd om een nummer van Christina Aguilera te remixen.

De Nederlandse DJ had nooit verwacht dat de track zo groot zou worden: “Ik had er wel vertrouwen in dat die het goed zou gaan doen als clubtrack, maar dat die zo groot zou worden internationaal gezien had ik zeker niet verwacht.’ De melodie van ‘Animals’ is al ruim twee jaar oud. Tijdens het doorzoeken van oude projecten kwam ik de melodie tegen en ben ik er weer mee gaan werken waaruit Animals volgde. Korte tijd na de release werd de track wereldwijd opgepikt en bereikte het de hoogste plek in de Beatport chart. Vele top tien noteringen wereldwijd volgde en nu op nummer 1 binnen in de UK! Dit is echt een droom voor mij!! Het was een spannende week, omdat het een nek aan nek race was met Lily Allen haar nieuwe single, en het eigenlijk tot de publicatie van de chart zelf nog onbekend was wie er op nr 1 zou staan. Sinds het bekend is hebben we alleen maar feest gevierd!” Aldus Martin Garrix.

Garrix’ start aankomende maand met zijn wereldtour. Hij zal optreden in Azië, Australië, Amerika en Europa. Zijn volgende single genaamd ‘Wizard’ zal in december uitkomen.