Nine Inch Nails

Groep doet volgend jaar mei Nederland aan.

Nine Inch Nails heeft zojuist de datum aangekondigd voor hun show in de Amsterdamse Heineken Music Hall: 27 mei volgend jaar. Deze vindt zodoende bijna exact twintig jaar plaats na hun legendarische concert in Paradiso op 31 mei 1994, en volgt op het afgelopen september uitgekomen en zeer goed ontvangen nieuwe album ‘Hesitation Marks’. De kaartverkoop voor het concert in de Heineken Music Hall begint volgende week vrijdag 29 november om 10.00 uur, via www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 c/pm).

Deze zomer toerde Nine Inch Nails langs de festivals, voordat ze begonnen aan hun Tension 2013 tournee door Noord-Amerika. Hun optreden dit jaar op Lowlands bewees weer eens dat zij een van ’s werelds beste live acts zijn vanwege hun overdonderende industriële muziek gecombineerd met een indrukwekkende lichtshow.

Nine Inch Nails wordt beschouwd als een pioniersband binnen de industrial en heeft veel invloed gehad op de evolutie van de elektronische muziek. Met hun opnames – waaronder Pretty Hate Machine (1989, bekroond met platina door de RIAA), Broken (1992), The Downward Spiral (1994) en With Teeth (2005) – brachten ze een revolutie teweeg op het gebied van de digitale productie. De band verkocht meer dan 30 miljoen albums over de hele wereld en bracht een opmerkelijke reeks singles uit, waaronder de nummer 1-hits: ‘The Hand That Feeds’, ‘Only’, ‘Every Day Is Exactly the Same’ en ‘Survivalism.’ Voor een uitgebreidere geschiedenis van Nine Inch Nails, check: http://thehistory.nin.com/.

NINE INCH NAILS – EUROPE TOUR 2014
Special Guest Cold Cave

Dinsdag 27 mei 2014
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 47 (excl. servicekosten)
Aanvang show: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Nine Inch Nails begint volgende week vrijdag 29 november om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Aanstaande maandag start de presale via tour.nin.com. Fans die op die manier een kaartje willen bemachtigen, dienen lid te zijn van de NIN-website (gratis lidmaatschap).