Rue Royale

Brits/Amerikaanse duo voor drie intieme concerten naar Nederland.

Het nieuwste muzikale geesteskind ‘Remedies Ahead’ brengt Rue Royale in januari voor drie intieme concerten naar Nederland. Het Brits/Amerikaanse duo is met hun betoverende folkpop op 10 januari te zien in Goes, op 11 januari in Utrecht en op 12 januari in Tilburg. De kaartverkoop voor de “Remedies Ahead Tour” van Rue Royale is per direct gestart via o.a. de websites van de zalen.

“Het draait om de reis, niet de bestemming”, aldus liefdeskoppel Ruth en Brookln Dekker. Onder de noemer Rue Royale begon het echtpaar in 2006 hun muzikale avontuur vanuit thuisstad Nottingham om vervolgens nooit meer huiswaarts te keren. Een eindeloze tour van honderdduizenden kilometers, van kleine koffietentjes tot massaal bezochte festivals en alles er tussen. Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, weet Rue Royale met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen. De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar kan steevast rekenen op goede reacties van de pers. Ook de fanschare van Rue Royale blijft ondertussen maar groeien, mede vanwege hun vertederende podiumpresentatie.

Met de release van het derde album ‘Remedies Ahead’ afgelopen september lijkt het ontwapenende duo echter nieuwe stappen te zetten. Een enthousiaste crowdfunding via Kickstarter maakte het mogelijk om eindelijk eens de studio in te duiken, wat gelukkig geen afbreuk doet aan de intimiteit van Rue Royale’s vertrouwde home recordings. Met fraaie songs als ‘Set Out To Discover’ en ‘Pull Me Like A String’ weten Brookln en Ruth als geen ander de luisteraar instant kippenvel te bezorgen. Inmiddels hebben ook de bezoekers van de 3voor12 Luisterpaal mogen genieten van de wonderschone en op z’n tijd hartverscheurende nummers van Rue Royale.

Een aanrader voor liefhebbers van Angus & Julia Stone, Damien Rice, Doves en Elbow.

RUE ROYALE – REMEDIES AHEAD TOUR
Vrijdag 10 januari
’t Beest | Goes
Entree: voorverkoop € 8,50 / avondverkoop € 10,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.tbeest.nl.

Zaterdag 11 januari

EKKO | Utrecht
Entree: € 10,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.ekko.nl en via de winkels van Primera.

Zondag 12 januari

De NWE Vorst [hosted by 013] | Tilburg
Entree: € 10,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.013.nl, de 013 Boxoffice, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie over Rue Royale is te vinden op www.rueroyalemusic.com of op Facebook. Benieuwd hoe Rue Royale live klinkt? Kijk dan hier naar het instore optreden in VelvetMusic Rotterdam.