Simple Minds

Afsluitende act op Bospop 2014.

Met de bevestiging van Simple Minds heeft Bospop weer een artiest van formaat weten te strikken. De Schotse band is de afsluitende act op zaterdag 12 juli. Op diezelfde dag staat ook Kovacs op het podium van het festival in Weert, terwijl voor de zondag Sven Hammond Soul en The Pheromones zijn bevestigd. Bospop vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli op een nieuwe locatie aan de A2 Weert Noord. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag 30 november om 10.00 uur via www.bospop.nl.

Begonnen in 1977 en met hun jarenlange ervaring, is Simple Minds inmiddels een live-band bij uitstek. Dat hebben ze vorige week wederom bewezen tijdens hun twee concerten in de Heineken Music Hall. Gelukkig komen ze in juli volgend jaar alweer terug om ook het publiek van Bospop te laten genieten van hun energieke optredens. Ongetwijfeld schallen klassiekers als ‘Alive and Kicking’, ‘Promised You A Miracle’, ‘Waterfront’, ‘Let There Be Love’, ‘Belfast Child’ en hopelijk ook ‘Don’t You (Forget About Me)’ over de festivalweide in Weert. Eerder op de dag zorgt Sharon Kovacs al voor de nodige opwarming van het publiek. Pas 23 jaar oud en nu al een wereldwijde platendeal op zak voor haar debuutalbum die begin volgend jaar verschijnt. Dat belooft wat voor het optreden van Kovacs op Bospop, waar het publiek getrakteerd wordt op haar unieke mix van R&B, jazz en soul.

Dan zondag 13 juli. Het festival wordt op deze dag geopend door The Pheromones, een gloednieuwe Nederlandse rocksensatie. Hoewel, helemaal gloednieuw is de band ook niet meer. Hun eerste single ‘Stronger’ werd meteen gebruikt voor een promo van de Amerikaanse serie ‘Californication’ en wekenlang gedraaid op 3FM, belandde binnen no time op de tweede plek in de iTunes Rock Chart en met de single behaalde The Pheromones ook meteen hun tv-debuut, bij Toppop 3. Een plaats op het podium van Bospop is dus meer dan terecht. Daarna vuren de vijf heren van Sven Hammond Soul, met hun Rhythm & Blues, Soul- én Jazzachtergrond, een maximaal portie rock ’n soul af op het publiek. Met producer Tony Platt (bekend van Motörhead en AC/DC, maar ook van Bob Marley en Gary Moore) in de gelederen, kan dat ook haast niet anders.

De 34e editie van Bospop vindt ook dit jaar plaats in Weert. Helaas lieten de veiligheidsvoorschriften voor de vergunning van het vertrouwde Sportpark Boshoven het gewenste bezoekersaantal niet toe. Na constructief overleg met de Gemeente Weert verhuist het festival daarom naar een nieuwe locatie aan de A2 Weert Noord. In 2014 worden het festivalterrein, de camping én de parkeerplaatsen op één compact terrein geplaatst waardoor korte loopafstanden behouden blijven. Bezoekers van Bospop 2010, 2011 en 2012 zullen de nieuwe locatie wellicht herkennen als het voormalige campingterrein. De organisatie van Bospop 2014 doet er alles aan om de gezellige ambiance van het knusse Sportpark Boshoven mee te verhuizen naar deze nieuwe locatie. Via deze link vind je een impressie van de plattegrond van het nieuwe festivalterrein.

Op Bospop 2014 treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2014

Zaterdag 12 juli met onder andere: Simple Minds en Kovacs.
Zondag 13 juli met onder andere: Sven Hammond Soul en The Pheromones.
Evenemententerrein A2 Weert Noord
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 65 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor Bospop 2014 begint aanstaande zaterdag 30 november om 10.00 uur via www.bospop.nl.

Bospop 2014 is powered by Arrow Classic Rock.