Extrema Outdoor

Negentiende editie combineert het beste van vroeger en nu.

Dancefestival Extrema Outdoor heeft dit jaar weer een technopodium en een eindshow. ‘XO’ gaat namelijk oude facetten combineren met onderdelen van het vernieuwde festival. Dit gaat tevens gepaard met onder meer een fixe prijsverlaging van het ticket. Dat maakte Extrema zojuist bekend. “The best of both worlds”, noemt directeur Marcel Mingers het enthousiast. “De ervaringen van het nieuwe concept en die van Extrema Outdoor waar het ooit mee begonnen is, hebben we gebruikt om het perfecte Extrema Outdoor te ontwerpen.”

Na onderzoek en een massale stemming op Facebook is besloten de techno-area weer terug te laten keren op het festival. De eindshow werd ooit op Extrema Outdoor geboren en zien we dit jaar eveneens terug als vaste waarde van het festival. Na enkele jaren van afwezigheid keert het spektakel weer terug op het einde van de festivaldag. Dit in combinatie met indrukwekkende performances het gehele festival door, startende bij de beginshow. Deze shows zullen een innovatieve wereldprimeur vormen waar de organisatie verder nog niets over wil loslaten.

In 2012 introduceerde Extrema het vernieuwde Extrema Outdoor. Dit was kleiner van opzet en verschillende artiesten traden exclusief op. Die trend wordt doorgezet, maar er zullen tevens meer samenwerkingen worden beklonken tussen de organisatie en collectieven en creatieven uit voornamelijk de design- en technologiewereld van regio Eindhoven. Dit zal resulteren in meer intiemere area’s verdeeld over het gehele terrein, maar ook in meer diversiteit in de podiumontwerpen. Mingers: “Het wordt een waar avontuur, zoveel is zeker!”

De organisatie gaat dus deels terug naar de waarden die Extrema Outdoor vroeger zo sterk maakte als een van de eerste dancefestivals van Nederland. En zo heeft Extrema bijvoorbeeld het ticket laag weten te behouden. Tijdens de Early Bird-voorverkoop kost deze slechts €39,- en dat is zelfs nog lager dan tien jaar geleden. De voorverkoop is nu gestart via de festivalwebsite www.extrema-outdoor.nl. Het uiteindelijke ticket kost €49,- en gaat later in de voorverkoop. De comforttickets, XO Plus genaamd, gaan voor €69,- van de hand. 

Extrema benadrukt de aanwezigheid van malafide ticketaanbieders op de online markt en waarschuwt voor valse en doorgaans veel te dure kaarten. Koop daarom je kaarten via de festivalwebsite.