FortaRock

Grote namen toegevoegd aan FortaRock.

Vandaag kunnen we bekendmaken dat Slayer, Dimmu Borgir en Blood Ceremony toegevoegd zijn aan de line-up van FortaRock. Eerder zijn headliner Iron Maiden, Alter Bridge, Carcass, Trivium, Sabaton, Behemoth en Ghost al aangekondigd. De zesde editie van FortaRock vindt komende zomer plaats op zaterdag 31 mei 2014, in het Goffertpark te Nijmegen. De kaartverkoop voor FortaRock is gestart met de early birds. Waar de reguliere kaarten € 75 (excl. € 5 servicekosten) kosten, geldt er voor de early birds een korting van € 6,66. De early birds zijn gelimiteerd en t/m uiterlijk 31 december te koop via www.fortarock.nl.

Slayer is geen onbekende meer voor FortaRock, in 2012 zorgde de band al voor een passend en thrashend slotakkoord. De legendarische Amerikaanse band is al jaren een van de meest favoriete metalbands op deze aardbol. We zijn dan ook bijzonder vereerd deze vier heren wederom te mogen verwelkomen. Slayer werd in 1981 opgericht door Jeff Hanneman en Kerry King, en is één van de invloedrijkste en gezichtsbepalende in het genre. In 1986 braken de Amerikanen wereldwijd door met het album ‘Reign in Blood’, het album wordt door velen als absolute thrash metal klassieker gezien. Mede door dit album groeide de band uit tot één van de `Bíg Four’ naast Metallica, Megadeth en Anthrax. Ook de platen ‘Hell Awaits’, ‘South Of Heaven’ en ‘Season in the Abyss’ behoren tot het betere werk in het uitgebreide oeuvre. De band klinkt de laatste jaren als herboren, snaarstrak en is nog immer een lichtend voor beeld voor de jonge garde metalheads. De line-up bestaat na het wegvallen van Hanneman en het vertrek van Lombardo uit oudgedienden Tom Araya, Kerry King, Paul Bostaph en Gary Holt. Een nieuw album is in de maak, we zijn benieuwd!

Dimmu Borgir behoort tot de populairste blackmetalbands ter wereld. De Noorse band zal het komende festivalseizoen slechts een beperkt aantal optredens verzorgen waaronder ook FortaRock. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het legendarische album ‘Death Cult Armageddon’ integraal ten gehore gebracht. De plaat uit 2003 is opgenomen met het Praags Filharmonisch Orkest en wordt daarnaast gekenmerkt door de ‘scream’ van Shagrath, de cleane zang van bassist Vortex, voortrazende drums en agressieve gitaarpartijen samen met symfonische synthesizers. De invloeden van klassieke componisten zoals Richard Wagner en Antonín Dvořák zijn talrijk. Het heeft geresulteerd in een vervaarlijk symfonisch en bombastisch geheel, met als beste voorbeeld het geweldige nummer ‘Progenies Of The Great Apocalypse’!

Blood Ceremony heeft sinds 2006 al drie platen uitgebracht, waarvan ‘The Eldritch Dark’ uit 2013 de laatste is. Het album is uitermate goed ontvangen en is in menig jaarlijstje terug te vinden. De occulte rock van de Canadese band is zwaar beïnvloed door bands als Black Sabbath, Coven en Pentagram, maar onderscheidt zich duidelijk van andere bands uit het genre zoals Jex Thoth, The Devil’s Blood en Witchcraft. De kracht van de band ligt in de dwingende duistere sfeer, bijgestaan door zangeres Alia O’Brien en het gebruik van een dwarsfluit, die onherroepelijk doet denken aan Jethro Tull. De mix van hardrock, oude doom metal, obscure folk en vervreemdende psychedelica prikkelt en klinkt ondanks de verwijzingen naar het verleden nergens geforceerd. Blood Ceremony kon wel eens uitgroeien tot de verrassing van de dag!

Ga voor meer informatie naar www.fortarock.nl.

FORTAROCK 2014
Met Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Dimmu Borgir, Carcass, Trivium, Sabaton, Behemoth, Ghost, Blood Ceremony e.a.

Zaterdag 31 mei 2014
Goffertpark, Nijmegen
Entree Early Bird: € 68,34 (excl. € 5 servicekosten)
Entree: € 75 (excl. € 5 servicekosten)
Aanvang programma: 12.00 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

De kaartverkoop voor FortaRock is reeds gestart, tickets zijn te koop via de volgende officiële verkoopkanalen: www.fortarock.nl, www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

FortaRock wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000.