Gruppo Sportivo

Legendarische band met afscheidsoptreden in LuxorLive.

Gruppo Sportivo houdt er na een rijke, imposante carrière mee op. Nog één keer trekt part-time muzikaal genie Hans Vandenburg met zijn band door het land om zichzelf een waardig afscheid te gunnen.

Iedereen die zich de afgelopen decennia ook maar een beetje verdiept heeft in de vaderlandse popmuziek kan Gruppo Sportivo niet ontgaan zijn. Het begon allemaal in 1976 met eerste singletje ‘Out There In The Jungle’. Met de albums die volgden, ‘Ten Mistakes’ en ‘Back To ‘78’, torpedeerde de band zichzelf tot Nederlands ultieme exponent in de vooral Britse post-punk scene.

Jarenlang hield Hans het vol om met wisselende bezettingen, energieke en altijd zeer humorvolle optredens te blijven geven. In LuxorLive wordt nog één keer alles uit de kast getrokken. Om niet te missen want dit kon wel eens je laatste kans zijn om één van de meest legendarische bands uit de Nederlands popgeschiedenis live te zien! @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel