Katie Melua

Zangeres geeft drie bijzondere concerten in ons land.

Met enkel de begeleiding van keyboards en bas, ligt de nadruk bij deze tournee op Katie Melua haar stem. Op 23 april treedt ze op in de Philharmonie Haarlem, de dag erna in De Harmonie in Leeuwarden en op 26 april in het Markant Theater in Uden. De kaartverkoop voor deze concerten begint zaterdag via http://www.ticketmaster.nl/.

Katie Melua is afkomstig uit Georgië en groeide daar op, maar verhuisde later naar Londen. Daar werd ze ontdekt door producer Mike Batt die op zoek was naar een zangeres met aanleg voor jazz en blues.

Melua’s eerste album “Call off the search” werd in 2003 in samenwerking met Mike Batt uitgebracht. Dit album is geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell, Paul Simon en Bob Dylan. Haar tweede album “Piece by piece” kwam uit in 2005. Op dit album staat onder andere de hitsingle “Nine million bycicles”. In 2008 bracht ze haar derde plaat “Pictures” uit. Gedragen door de single “If you were a sailboat” rankte Melua bovenaan de best verkopende Engelse artiesten.

Na de albums “The House” (2010) en “Secret symphony” (2012), is ze nu terug met haar zesde plaat “Ketevan”.

Katie Melua begint aan haar allereerste akoestische tournee met de naam “Simplified – First acoustic European tour”.

KATIE MELUA

wo 23 april, Haarlem – Philharmonie
do 24 april, Leeuwarden – Stadsschouwburg de Harmonie
za 26 april, Uden – Markant TheaterZaal – Stad

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Foto: Esmee Burgersdijk