Placebo

Band geniet in Ziggo Dome.

Op zondag 8 december stond Placebo in de Ziggo Dome. Samen met de aankondiging van de tournee, werd een tijdje terug ook de releasedatum van de zevende plaat van Placebo; ‘LOUD LIKE LOVE’ bekend gemaakt.

In Brussel wordt op 10 december 1972 een jongen geboren. Brian Molko is zijn naam en op 1 januari 1994 – door een toevallige ontmoeting in de metro van South Kensington – neemt zijn leven een muzikale wending. Hij richt de band Ashtray Heart op, samen met een oude schoolvriend. Nog geen jaar later wordt de bandnaam omgedoopt en is Brian Molko frontman van Placebo.

In 1995 verschijnt de eerste single Bruise Pristine en de band valt op door het excentrieke uiterlijk en de aparte en diepzinnige songteksten van Brian.Niet alleen het publiek raakt langzamerhand onder de indruk van Placebo, ook David Bowie wordt enthousiast door de demo die hij in handen heeft gekregen.

Placebo speelt als voorprogramma van diverse optredens van Bowie en krijgt steeds meer naamsbekendheid. Het eerste grote succes boekt de band met Nancy Boy, in 1997. Een toepasselijke titel, want Nancy Boy is de bijnaam van Brian Molko.

In 2004 brengt de band een verzamelcd uit: Once More With Feeling. Daarop staan twee nieuwe nummers; I Do en Twenty Years.Vijf jaar later treedt Placebo op tijdens Pinkpop, maar ook Rock Werchter, Pukkelpop en Zsiget worden aangedaan.

Zondag stond de band voor een matig gevulde Ziggo Dome. Het weerhield de band niet om een overtuigend concert neer te zetten. Ouder of nieuwer werk: het klinkt allemaal als een klok en Brian Molko en de zijnen hebben het optimaal naar hun zin op het podium.

Fotografie: Luuk Denekamp