The Voice of Holland

Spectaculair muzikaal eindfeest

Veel gastoptredens bij finale ‘The voice of Holland’

Vrijdag 20 december is de climax van het vierde seizoen van ‘The voice of Holland’ bij RTL 4: de grote finale. Los van de vraag of Gerrie Dantuma, Julia van der Toorn, Mitchell Brunings of Jill Helena gaat winnen, belooft het ook een spectaculair muzikaal eindfeest te worden met verschillende gastartiesten. Zo zijn er optredens van Waylon, die volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat, en John Newman, die met ‘Love Me Again’ een dikke nummer 1 in onder meer Engeland had. Ook treedt Mr Probz op, die het afgelopen jaar met ‘Waves’ wellicht de grootste hit van eigen bodem te pakken had. Daarnaast verschijnen ook twee artiesten op het podium die de kijker nog kent als kandidaten uit ‘The voice of Holland’. Sharon Doorson bereikte in het tweede seizoen de halve finales en heeft sindsdien met haar singles ‘Fail In Love’ en ‘High On Your Love’ internationaal succes. En in hetzelfde seizoen bracht Niels Geusebroek het ook tot de laatste acht kandidaten. Hij had grote hits met ‘Take Your Time Girl’ en vorig jaar ‘Year of Summer’.

Bovendien zingen coaches Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis een duet.

De finalisten brengen hun huidige single en een opvallende track uit het afgelopen seizoen ten gehore. Ook zingen ze een duet met een van de gastartiesten. Uitsluitend het publiek bepaalt overmorgen wie van hen de winnaar wordt en met het platencontract en de auto naar huis gaat. Daarbij tellen de donwloads van de singles mee als twee stemmen.

De liveshows van ‘The voice of Holland’ worden gepresenteerd door Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz. De coaches zijn Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B. De talentshow wordt geproduceerd door Talpa.