Van Dik Hout

Band viert jubileum in Paradiso.

Van Dik Hout vierde haar 20-jarig bestaan met een jubileumconcert. Naast het spelen van hun grote hits uit de afgelopen twee decennia, presenteerde de band een nieuwe CD.

Het nieuwe album is de opvolger van “Leef!” uit 2011 en is het negende studio album sinds de grote doorbraak in 1994 met de inmiddels klassieke hit “Stil in mij” en het album “Van Dik Hout”. Nadien volgde een aaneenschakeling van mooie albums, inclusief een “Best of” in 2001 en “Live in het Luxor Theater” in 2008.  Hitsingles waren er altijd, zoals “Laat het los”, “De keuzes die je maakt” en “Tot jij mijn liefde voelt”. Ook was Van Dik Hout succesvol samen met Herman Brood (“Pijn”) en als de Poema’s met Acda en de Munnik (“Mijn houten hart” en de nr. 1 hit “Zij maakt het verschil”).

De nieuwe liedjes zijn afgelopen zomer opgenomen in de Berlijnse Voxton Studio, samen met producer en Edisonwinnaar Guido Aalbers. Naast de eigen songs in bandbezetting heeft Van Dik Hout een aantal bevriende muzikanten gevraagd voor een gastoptreden: o.a. Daniël Lohues, Thomas Acda, Paul de Munnik en JB Meijers. De officiële releasedatum van het nieuwe album is vrijdag 10 januari 2014 op het eigen label VDH Records. Na afloop van dit optreden zal voor de concertbezoekers het nieuwe album alvast exclusief beschikbaar zijn.

Van Dik Hout is al 20 jaar onveranderd in samenstelling en bestaat dus nog steeds uit: Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (bas), Dave Rensmaag (gitaar), Sandro Assorgia (gitaar), Louis de Wit (drums).

Fotografie: Hans Kreutzer