Asaf Avidan

Uniek concert van Asaf Avidan op 29 september in Den Haag
Israëlische artiest met ‘Back to Basics’ terug naar de pure emotie van zijn repertoire


De Koninklijke Schouwburg en Paard van Troje hebben de handen ineen geslagen en halen op 29 september de Israëlische muzikant Asaf Avidan naar Den Haag voor een betoverend, akoestisch éénmalig concert onder de naam ‘Back to Basics’. Een bijzondere avond en een must-attend. Want: “One day, baby, we’ll be old and think of all the stories that we could have told”. De kaartverkoop voor dit optreden start zaterdag 1 februari om 13.00 uur.

Het verhaal van de in Jeruzalem geboren en in Jamaica en New York opgegroeide Avidan is intrigerend. Amper zeven jaar geleden was de 33-jarige nog een animator zonder enige muzikale achtergrond of aspiratie. Een heftige break-up zorgde ervoor dat hij zijn stem vond, waarmee hij zich van verdriet louterde. Hij zegde zijn baan op, verliet Tel Aviv en richtte zich volledig op de muziek.

De grote doorbraak kwam in 2012, toen Avidan’s ‘The Reckoning Song/One Day’ de hitlijsten bezette en de gehele wereld kennismaakte met de hypnotiserende, androgyne stem van de Israëliër. Zijn Europese tour bracht hem vervolgens langs tal van uitverkochte podia en ook op festival Rock Werchter maakte hij zijn opwachting.
Vorig jaar presenteerde Asaf Avidan zijn eerste volledige soloalbum ‘Different Pulses’. Een plaat van een ontwapenende schoonheid, die met een combinatie van folk, jazz, bluesrock en elektronische invloeden de rillingen over het lijf doet lopen.

Asaf Avidan komt dit najaar met zijn tour ‘Back to Basics’ voor zijn enige Nederlandse optreden naar Den Haag, waarmee hij de Koninklijke Schouwburg komt betoveren met charmante eenvoud. In een intieme, akoestische setting legt hij zijn liedjes bloot, een ‘open hart operatie’ zoals hij het zelf noemt. Hiermee gaat de ruwe diamant terug naar het fundament van ieder muziekstuk: de spiernaakte emotie.

Paard van Troje en Koninklijke Schouwburg presenteren
ASAF AVIDAN – ‘Back To Basics’
Maandag 29 september 2014
De Koninklijke Schouwburg | Den Haag
Entree: €30,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop start op zaterdag 1 februari om 13.00 uur via www.ks.nl of 0900 – 3456789(10 ct/pm).

Kijk voor meer informatie over Asaf Avidan op www.asafavidanmusic.com of op Facebook.

Live foto: Luuk Denekamp