EBBA Awards

Grote namen bij EBBA Awards.

Op woensdag 15 januari start Eurosonic Noorderslag met (onder andere) de EBBA Awards. Tijdens de show, die gehost wordt door BBC host Jools Holland, zullen de volgende EBBA Award winnaars optreden: Kodaline, Ásgeir, Jacco Gardner, Nico & Vinz, GuGabriel en Lukas Graham. Er zijn ook optredens van Maria Mena en voormalig EBBA Award winnaar Caro Emerald. Verder zal de winnaar van de Public Choice Award bekend worden gemaakt.

De EBBA Awardshow wordt woensdag 15 januari om 18:00 live gestreamd via YouTube. Ook zal de show uitgezonden worden door verschillende Europese publieke omroepen.

EBBA Award winnaars op Eurosonic Noorderslag
Vijf van de tien EBBA Award winnaars zullen optreden op Eurosonic Noorderslag: Kodaline (IE), Ásgeir (IS), GuGabriel (AT), Jacco Gardner (NL) en Nico & Vinz (NO). Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen.

The European Border Breakers Awards
De European Border Breakers Awards worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release.

De EBBA Award winnaars van 2014 zijn: Ásgeir, Disclosure, Nico & Vinz, GuGabriel, Icona Pop, Jacco Gardner, Kodaline, Lukas Graham, Woodkid and Zedd.

Bekijk ze op de EBBA Awards website: www.ebba-awards.eu.

De EBBA Awards, nu in hun elfde jaar, worden gefinancieerd door het EU Culture Programme en georganiseerd door Eurosonic Noorderslag, in samenwerking met de European Broadcasting Union. De EBBA Awards worden ondersteund door Buma Cultuur, SNN, Dutch Ministry of Education, Culture and Science, Province of Groningen, City of Groningen, Music Week en European Music Office.