Only Seven Left

 Band de studio in om géén album op te nemen.

Na een jaar waarin Only Seven Left vooral veel in het buitenland heeft getourd en nieuwe liedjes heeft geschreven, brengt de band in 2014 veel nieuw werk uit. Ze hebben besloten niet meer toe te werken naar een album, maar iedere maand, wanneer er een nummer klaar is, dit uit te brengen.

Vandaag verschijnt het eerste nieuwe nummer, ‘Tonight’ met bijbehorende videoclip. Ook verschijnen er twee alternatieve versies, een akoestische en een punk versie. Het nummer is sinds vanochtend te downloaden via iTunes en werd al direct opgepikt door 3FM-DJ Michiel Veenstra. ‘Ze hebben zichzelf op een meesterlijke manier opnieuw uitgevonden.’, aldus de DJ.

Op 4 april 2014 start tevens de ‘Four to the Floor Tour’.

‘Voor ons vorige album, ‘Anywhere From Here’, brachten we een maand door in de studio, maar  we merken dat dit niet bevorderlijk werkt voor ons creatieve proces. Daarom schrijven we nu gewoon liedjes en proberen iedere maand een nieuw nummer, met twee alternatieve versies en een videoclip, uit te brengen. Ideaal, want zo hoeven wij en de fans niet te wachten tot we een heel album af hebben.’, aldus gitarist Jochem Winterwerp.

Four to the Floor Tour

4 april – Effenaar, Eindhoven

11 april – Tivoli de Helling, Utrecht

18 april – Luxor Live, Arnhem

Meer informatie

‘Tonight’ is vanaf vandaag, maandag 20 januari 2014, verkrijgbaar via iTunes, te beluisteren op Spotify en Soundcloud. De videoclip is te bekijken via:

Foto: Armando Branco

Voor meer informatie zie www.onlysevenleft.nl