Rue Royale

INDIEFOLKDUO SUPPORT ACT VAN LUKA BLOOM IN CARRÉ

Op zaterdag 29 maart 2014 komt Luka Bloom voor een intiem optreden naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het voorprogramma zal deze avond verzorgd worden door het Brits-Amerikaanse indiefolkduo Rue Royale. De kaartverkoop voor dit concert is reeds gestart via Ticketmaster en Carré.

Sinds het verschijnen van het drieluik ‘Riverside’ (1990), ‘The Acoustic Motorbike’ (1992) en ‘Turf’ (1994) heeft Luka Bloom een vaste schare fans in Nederland opgebouwd. Zijn albums zijn stuk voor stuk te herkennen aan de volle akoestische klank van zijn aparte tokkeltechniek op de slaggitaar, meeslepende melodieën en uiteraard zijn kenmerkende stemgeluid. Op zijn meest recente studioalbum ‘This New Morning’ van Luka Bloom zijn vooral teksten te vinden die opmerkelijk genoeg geïnspireerd zijn door levenservaringen van andere mensen. Het levert prachtige gitaargeoriënteerde folk op die perfect afwisselt tussen intiem gebrachte songs en steviger werk.

Rue Royale
Rue Royale weet met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen. De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar Brookln en Ruth Dekker kan steevast rekenen op goede reacties van de pers. Ook de fanschare van Rue Royale blijft ondertussen maar groeien, mede vanwege hun vertederende podiumpresentatie in combinatie met wonderschone en op z’n tijd hartverscheurende nummers. Komend weekend presenteert Rue Royale de nieuwe single ‘Every Little Step’ in Podium ’t Beest in Goes, Poppodium EKKO in Utrecht en Theater De NWE Vorst (hosted by 013) in Tilburg.

 

Zaterdag 29 maart 2014
LUKA BLOOM + support act Rue Royale

Koninklijk Theater Carré | Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 30,00 / € 35,00 / € 38,00 (excl. servicekosten en € 1,- restauratiefonds Carré).

Kaartverkoop via de kassa van Carré en 0900 – 25 25 255 (€ 1,30 p/g) of via www.ticketmaster.nl, 0900 – 300 1250 (€ 0,45 p/m) en de bekende voorverkoopadressen.

 

Kijk voor meer informatie over Luka Bloom op www.lukabloom.com of op Facebook; meer informatie over Rue Royale is te vinden op www.rueroyalemusic.com of op Facebook.