Sophie Ellis-Bextor

Sophie Ellis-Bextor – Wanderlust.

Sophie Ellis Bextor kennen we natuurlijk van haar legendarische hit ‘Muder On The Dancefloor’. Een killersong die enkele jaren terug wereldwijd bekend werd. Nu dropt ze haar vijfde album en dat is zeker een aangename verrassing. De zangeres die ooit in de 90’s begon bij het bandje The Audience en scoorde met ‘Read My Lips’ een succesalbum. Ook werkte ze samen met dance-artiesten als Armin van Buuren en Spiller. ‘Wanderlust’ laat ons echter een nieuwe Sophie Ellis-Bextor horen. Al is de zwoele stem nog steeds onbetwist aanwezig. Geen faux-disco meer maar een bandplaat, die door Ed Harcourt geproduceerd werd. Het is even wennen, dat wel maar toch leverde het een aangenaam plaatje op, verrassend ook. Je hoort sixtiespop in ‘Wanderlust’ en ‘Love Is A Camera’, maar ook 80’s indie tracks als ‘The Deer & The Wolf’. Er zullen heen hordes danspubliek meer op af komen maar vooral nieuwe fans. Een herboren Sophie Ellis-Bexter met een nieuwe, verrassende koers die goed aanslaat.

Anneke Ruys