Aidan Knight

Voor 2 concerten naar Nederland.

De uit Canada afkomstige indiefolkband Aidan Knight komt dit voorjaar voor 2 concerten naar Nederland. Op woensdag 7 mei staat de band in Rotown, Rotterdam en op donderdag 8 mei in de bovenzaal van Paradiso. De kaartverkoop voor beide shows start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via o.a. de websites van de zalen.

Zanger Aidan Knight heeft met zijn gelijknamige band aan het begin van dit decennium alle ogen op zich weten te richten met debuutalbum ‘Versicolour’. Maar met het tweede album ‘Small Reveal’, een project dat tijdens een jaar in volledige afzondering tot stand is gekomen, zetten de Canadezen pas echt de standaard voor een nieuwe lichting experimentele folk. “We had created something personal but omniscient, something ragged but polished, something that was reflective of what it means to spend a year crafting something that isn’t revealed until the weeks. Unhurried. This is an album of music about creating music, the escapism in it and the uncomfortably honesty that hopefully shows itself.”, aldus frontman Aidan Knight. En die boodschap is overgekomen, aldus de talloze recensies: Small Reveal demands the listener’s attention from beginning to end – just as it should be”, “Small Reveal is an album worthy of being unpacked properly; its subtle layers of sound wait to be discovered by patient listeners.” en “Knight’s delicately restless self-explorations resonate on a much larger level…brilliantly executed.” Live wordt Aidan Knight regelmatig vergeleken met de meer experimentele versie van Bon Iver.

Na de Europese release van ‘Small Reveal’ dit voorjaar, gaat Aidan Knight eerst als support act van James McMorrow mee op tour in de Verenigde Staten, om vervolgens in mei ook Europa met hun indrukwekkende live performances te veroveren.

AIDAN KNIGHT
Woensdag 7 mei 2014

Rotown – Rotterdam
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start op zaterdag 8 februari om 10.00 uur via www.rotown.nl, Velvet Music in Rotterdam, Delft en Dordrecht en bij Hostel ROOM.

Donderdag 8 mei 2014
Paradiso (bovenzaal) – Amsterdam

Entree: € 8,- (excl. servicekosten + lidmaatschap)

Kaartverkoop start op zaterdag 8 februari om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Aidan Knight op www.aidanknight.com of op Facebook.