Bootsy Collins

Funkmaster speelt Paradiso plat.

Al vanaf de eerste noot krijgt Bootsy en zijn band het publiek los.

De Funklegende Bootsy Collins opent met “Ah, the Name is Bootsy”, en pakt meteen door met “Rubber Duckie”. De Funk-show is begonnen. Het publiek dat veelal is uitgedost met sterrenbrillen en grote hoeden heeft duidelijk zin in een Bootsy-feestje, en dat werd het zoals altijd. Het slot van zijn show is een medley van hits, maar eigenlijk is zijn hele show 1 grote medley, want hij funkt er op los… De toegift is vanavond “One Nation Under a Groove”.

Bootsy Collins speelde mee in de vroegste versie van The J.B.’s, de begeleidingsband van James Brown, en is te horen op de legendarische nummers ‘Soul Power’ en ‘Sex Machine’. Daarna was Bootsy Collins actief in George Clinton’s Parliament en Funkadelic. Vanaf 1976 leidde hij zijn eigen band Bootsy’s Rubber Band, waarvan de eerste drie albums tot het essentiële P-Funk erfgoed behoren. Verschillende andere samenwerkingen, waaronder met Snoop Dogg, Fatboy Slim en Red Hot Chili Peppers, maken van Bootsy een ware pionier, ook in de hedendaagse popmuziek.

Bootsy Collins band:

Patricia Collins (US): Artist
Frank Waddy (US): Band Director/ MD
Gary Cooper (US): Vox
Candice Cheatham (US): Vox
Dani Cox (US): Vox
Zachary Adams (US): Vox
Michael Cobb (US): Bass
Erik Hargrove (US): Drums
Keith Cheatham (US): Guitar
Joel Johnson (US): Keyboards
Rashon Murph (US): Keyboards
Farnell Newton (US): Trumpet
Randy Villars (US): Saxophone

© Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg