Eindhoven Festival

Volgend jaar nieuw Extrema-festival in teken van Eindhoven.

De evenementenorganisatie Extrema organiseert in september 2015 een nieuw festival in Eindhoven waarbij de stad centraal staat. Bij dit evenement zullen naast een brede muzikale programmering ook de Eindhovense kwaliteiten op het gebied van design, technologie en kennis een podium krijgen, in samenwerking met veel Eindhovense partijen. Als pilot voor het festival richt de organisatie op dancefestival Extrema Outdoor al een area in met verschillende Eindhovense organisaties, collectieven en bedrijven. Dat maakte Extrema zojuist bekend. Extrema Outdoor vindt dit jaar op 12 juli voor de negentiende keer plaats aan recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

Samenwerkingen
“Al het talent en de kennis die we met zijn allen hebben in deze regio, willen we bundelen. We zijn hartstikke trots op Eindhoven en al haar facetten en dat gaan we laten zien met dit nieuwe evenement”, aldus Extrema’s directeur Marcel Mingers. Hij liet al eerder weten weer meer samen te werken en talent een podium te willen bieden op de festivals. “We zijn actief in gesprek met creatieven uit de design- en technologiewereld, zowel regionaal uit Eindhoven als internationaal, met het oog op onder meer podium- en geluidsdesign en innovatieve technologieën. We staan continue open voor nieuwe ideeën van buitenaf. Dat maakt dat de bezoekers meer dan ooit een unieke totaalervaring beleven uiteindelijk.”

Eindhovens podium
In de aanloop naar het nieuwe festival houdt Extrema een pilot met een speciaal Eindhovens podium en veel nieuwe Eindhovense samenwerkingen op de aankomende Extrema Outdoor. “Design Academy-afgestudeerden denken bijvoorbeeld mee over podiumontwerpen en Extrema brainstormt met enkele startende bedrijven op de High Tech Campus en de Technische Universiteit Eindhoven”, vertelt Siem Nozza namens Extrema. De organisatie wil opvallende technologische snufjes laten zien op Extrema Outdoor. De muzikale programmering op het podium zal tevens grotendeels Eindhovens worden.

De plannen voor het ‘Eindhoven Festival’ worden de komende maanden verder uitgewerkt. Over mogelijke partners en de precieze locatie wil Extrema nu nog weinig kwijt. Mensen die geïnteresseerd zijn in een eventuele samenwerking kunnen contact zoeken via de website www.eindhovenfestival.nl.

Techno en eindshow terug
Extrema Outdoor herintroduceert op veler verzoek ook techno in een aparte area dit jaar. Het festival heeft net als vorig jaar een spectaculaire beginshow en zal dit jaar na enkele jaren van afwezigheid ook weer een eindshow bevatten. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost 49 euro.