Glennis Grace

Brengt hommage aan Whitney Houston tijdens theatertour.

Van februari tot en met april tourt de Amsterdamse zangeres voor het eerst in haar carrière langs de theaters in Nederland. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via de zalen.

 Glennis Grace staat aan de vooravond van haar eerste theatertour die 5 februari van start gaat. Samen met haar 8-koppige band zal ze de komende maanden twintig theaters door heel Nederland aandoen.

In de voorstelling wordt de bezoeker meegenomen op een muzikale reis door het leven van Glennis. Ze zal nummers ten gehore brengen die voor haar iets betekend hebben en ze vertelt waarom deze songs voor haar zo bijzonder zijn. De tournee start vandaag in Almere en de première is op 10 februari in De La Mar Theater, Amsterdam.

Op 11 Februari is het twee jaar geleden dat Whitney Houston is overleden. Tijdens de voorstelling zal Glennis een eerbetoon aan “The Voice”, zoals Whitney genoemd werd, geven.

“De eerste keer dat ik One Moment in Time hoorde stond de wereld stil. Ik was zo onder de indruk, dat wilde ik ook! Vanaf dat moment was ik groot fan van Whitney en dat gevoel wil ik met de bezoekers van mijn theatertour delen. ”, aldus Glennis Grace.

Glennis Grace heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert. Haar doorbraak bij het grote publiek kwam in 2011, dankzij het programma De Beste Zangers Van Nederland. Haar vertolking van Volumia’s Afscheid werd een nummer 1-hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als “Wil Je Niet Nog 1 Nacht” met Edwin Evers.

Fotografie:  Otto van den Toorn