Guus Meeuwis

Brabantse sferen in een uitverkochte Patronaat.

Guus Meeuwis reist komend voorjaar met een reprise van zijn zeer succesvolle tournee ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ langs Nederlandse popzalen én theaters. De tournee, vernoemd naar zijn gelijknamige album, was op veel locaties in een mum van tijd uitverkocht. Voor de zanger reden om een reprise aan te kondigen.!

Op het album ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ klinkt Guus Meeuwis gul en trefzeker tegelijk. Hij weet, inmiddels 18 jaar onderweg, waar zijn hart ligt. Dat heeft geleid tot een selectie van liedjes waarop het goede humeur en vertrouwen de toon bepalen. Stuk voor stuk vormen ze een effectief medicijn tegen cynisme. “Ik heb nu het lef om dicht bij mezelf te blijven. Ik maak wat ik zelf graag wil horen. Als dat lukt, vervult me dat met trots.”

Guus’ nieuwste album ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ leent zich perfect voor zowel de clubs als het theater. “Daarom hebben we besloten om beide podia te bespelen” aldus Guus.  “Ik wilde niet kiezen en dat is ook niet nodig. Het is beide veel te leuk om te doen! De liedjes van de nieuwe plaat lenen zich perfect om gas te geven in de clubs maar ook om de meer intieme sfeer van het theater op te zoeken. Daar kan je twee compleet verschillende voorstellingen mee neerzetten en dat gaan we dit najaar met heel veel plezier doen. We hebben er ernstig veel zin in!”
Met een meer klassieke rock ’n roll-bezetting en de beste muzikanten van Nederland in zijn band, wordt Guus’ muzikale handtekening almaar rijker en rijper. “Het is fijn dat het zich nog steeds verbetert. Dat het lukt steeds iets anders te kunnen laten horen. Het palet van stijlen blijft groeien. Ik kan, voor mijn gevoel, uit steeds meer kleuren kiezen.”
In de theaters verzorgt Guus een avondvullend muzikaal programma waarbij zijn verhaal en de lach een steeds grotere rol spelen. In de clubs verzorgt Isabelle Amé het voorprogramma. Zij was de winnares van de ‘Wie Rockt Groots?!’ competitie waarbij bandjes van de Rockacademie konden strijden om een plek in het voorprogramma van de ‘Groots met een zachte G’ stadionconcerten in 2012

© Patronaat

Fotografie: Harold Versteeg | PhotoFresh.nl.