Kalle Mattson

Candadese folkzanger nu met band naar Paradiso.

Op woensdag 16 april komt de uit Canada afkomstige Kalle Mattson met zijn folkrockband voor een intiem concert naar Paradiso, Amsterdam. De kaartverkoop start op zaterdag 15 februari om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

“Writing a song or a record is a careful mixture between escapism and reality. Hopefully evoking a feeling or a mood that cannot be simply said in words, but all the while saying something that everyone knows and feels.” – Kalle Mattson

Niet zo gek dat de Canadese singer-songwriter Kalle Mattson wordt getipt als ‘the next big thing’ binnen de hedendaagse folk. Hoewel de invloeden van folk-iconen als Tom Petty, Bob Dylan en Wilco duidelijk aanwezig zijn, kopieert Kalle Mattson zijn voorbeelden niet: hij is juist een eigentijdse versie van een singer-songwriter die al kijkend naar de toekomst geen enkele traditie verloochend. Met zijn experimentele en tegelijkertijd toegankelijke folkrocksongs weet hij het publiek te vermaken en te verrassen.

In de vier jaar dat Kalle Mattson bezig is, heeft hij een EP en 2 albums uitgebracht die zeer enthousiast ontvangen zijn door internationaal toonaangevende media. “Kalle Mattson is poised to breakout in 2014”, aldus The National Post. Ook Time Magazine en The Huffington Post zijn lyrisch over het talent en de unieke stem van Mattson. Kortom, met verschillende (verzilverde) nominaties voor vooraanstaande muziek awards op zak en meer dan een miljoen views op YouTube voor de singles ‘Thick As Thieves’ en ‘Water Falls’, is Kalle Mattson niet anders dan één van de meest talentvolle nieuwkomers uit Canada te omschrijven. In het kader van de eerste Europese release genaamd ‘Someday, the moon will be gold’, komt de Canadees met zijn volledige band in april naar Nederland.

Woensdag 16 april 2014
KALLE MATTSON
Paradiso (bovenzaal) – Amsterdam
Entree: € 9,- (exclusief servicekosten)
Kaartverkoop start op zaterdag 15 februari om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Kalle Mattson op www.kallemattson.com of op Facebook.

Fotografie: Harold Versteeg