Nielson

Zijn nieuwe single “Kop in het Zand” vandaag te horen.

Vandaag gaat de nieuwe single “Kop in het Zand” van singer-songwriter Nielson bij alle grote landelijke radiostations in primeur. Wat Nielson betreft  is deze single het ideale voorbeeld van zijn eigen sound en de perfecte voorbode van hoe zijn debuutalbum klinkt. Daarmee luidt de single een nieuwe fase in de carrière van Nielson in. De single “Kop in het zand” is afkomstig van het langverwachte debuutalbum “Zo Van Ah Yeah” dat op 7 maart verschijnt en is verkrijgbaar via iTunes en in de winkel.

Nielson is eerlijk over zijn single:”Kop in het zand is mijn eerste single in 2014 en is naar mijn idee de perfecte voorbode van mijn album waarin ik helemaal mijzelf ben.  Ik kies er soms voor om de dingen die het leven zwaar en moeilijk maken te vergeten door mijn kop in het zand te steken en in mijn eigen wereld te genieten van muziek en andere leuke dingen. Ik hoop dat mijn muziek dat effect heeft op iedereen die er naar luistert.”
“Zo van Ah Yeah”-tour Ter introductie van het nieuwe album geeft Nielson een tour langs de belangrijkste poppodia van Nederland. Hieronder de tourdata:

3 april: Paard van Troje, Den Haag
4 april: Metropole, Hengelo
12 april: Tivoli, Utrecht
13 april, Effenaar, Eindhoven
18 april, Paradiso, Amsterdam

Over Nielson Nadat Nielson (Niels Littooij, 1989) in 2012 door zijn deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ definitief bij het grote publiek doorbrak, raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Datzelfde jaar behaalde hij met zijn debuutsingle ‘Beauty & the Brains’ de dubbel platina status. Zijn single ‘Hoe’ met Miss Montreal resulteert eveneens in een platina plaat. De samenwerking met Bløf op de single en tevens soundtrack voor de gelijknamige film ‘Mannenharten’ , brengt Nielson voor de tweede keer in 2013 in de hitlijsten.