Channah

Een veelbelovende Nederlandse singer-songwriter.

Channah is een Nederlandse singer-songwriter die al liedjes schreef voor Anouk, Niels Geusebroek, Jenny Lane, Dennis Kolen en Sandy Dane. Nu is het tijd voor haar eigen album ‘Syrup & Rain’. Een gesprek met deze veelbelovende singer-songwriter.

Door Anneke Ruys

Channah is een veelzijdige zangeres. Ze is dan ook niet in een bepaald hokje onder te brengen. Soms zijn haar liedjes dromerig dan weer rauw en upbeat. De warme, karakteristieke stem staat centraal want daarmee weet deze bijzondere singer-songwriter meteen een snaar te raken. Muziek maakt al van jongs af aan deel uit van het leven van Channah. Dat kon ook niet anders want haar ouders zijn echte muziekliefhebbers. Zij voedden hun dochter met de klanken van Bob Dylan, Johnny Cash en Neil Young. “Dat waren voor mij artiesten die raakten en beinvloedden. Zij werden mijn persoonlijke helden. Totdat ik later mijn eigen muzikale weg vond met artiesten van nu als Feist, Adele, Coldplay en Fink”.

Emotie

Channah studeerde af aan het conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde zij muziekwetenschappen en Engels, later gevolgd door een jaar masterclasses op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. “Muziek werd mijn leven en mijn toekomst. Bij een liedje dat ik schrijf wil ik vooral emotie overbrengen. Een nummer kan in elke willkeurige taal geschreven zijn, met moet wel een bepaald gevoel overbrengen. Dat is dan ook mijn doel met de liedjes die ik maak”.

Inspiratie

Channah maakt liedjes en geniet van muziek. Ze is altijd bezig met het schrijven van songs want aan inspiratie geen gebrek. “Inspiratie krijg ik op elk moment van de dag. Daarom staat mijn telefoon vol met ideeen die me overal te binnen schieten. Soms gebeurt dat op de meest onmogelijke momenten. Later als ik er de rust voor heb werk ik alles uit en vorm het om tot een kloppend nummer. Samen met mijn muzikanten creeren we de sfeer en het gevoel voor het uiteindelijke liedje”.

Inmiddels tellen we 2013 en Channah’s debuutplaat ‘Syrup & Rain’ zag het levenslicht. Het is een album geworden dat gevuld is met vooral persoonlijke, autobiografische liedjes. ‘Monsters’ schreef ze samen met Sandy Dane ‘een slaapliedje voor volwassenen’ noemt Channah het. Terwijl ‘Run Home’ – een nummer dat Channah samen met Niels Geusebroek schreef – gaat over de druk van het muzikantenbestaan. Channah heeft al honderden optredens achter de rug en ook 2014 ziet er veelbelovend uit. Kijk voor alle informatie over Channah op www.channahmusic.nl