DanceFloat

Rotterdam krijgt nieuw episch dance evenement.

Op 5 juli a.s. zal de eerste editie van een episch en spraakmakend dance evenement plaatsvinden op het water van de rivier de Maas in Rotterdam.

Onder de naam DanceFloat wordt in de haven van Rotterdam een complete dance experience gepresenteerd, die zowel op het water (Offshore), als op de kades langs de rivier in de binnenstad (Onshore) zal plaatsvinden. Op diverse schepen, alsmede op de locaties aan de oever van de Maas, zal een brede waaier aan stijlen uit de dance scene vertegenwoordigd zijn. In samenwerking met diverse gevestigde organisaties uit de dance scene, zoals Club Vie en Broodrooster Feest wordt er een uitgelezen line up samengesteld met bekende DJ’s en spraakmakende talenten. Dit alles met de indrukwekkende skyline van Rotterdam als decor. Organisatoren Cum Laude Events en DUCOS Productions hebben de handen ineen geslagen om dit festival tot stand te brengen en spreken van een uniek evenement dat nog nooit eerder in Nederland heeft plaatsgevonden.

Onshore

DanceFloat Onshore bestaat uit vier party area’s ingericht op de kades langs de Maas met elk 5.000 bezoekers. De Parkkade, het Leuvehoofd en het terrein bij de historische SS Rotterdam op Katendrecht worden elk het decor van diverse stijlen binnen de elektronische dance muziek. Van house, eclectic en techno tot aan de opzwepende beats van de welbekende hardstyle, iedere dance liefhebber zal aan zijn trekken komen tijdens DanceFloat.

Offshore

DanceFloat Offshore vaart met vier schepen, met elk een capaciteit van 1.000 tot 1.500 bezoekers, over de Rotterdamse Maas. Ook hier vertegenwoordigt ieder schip een andere stijl binnen de dance scéne en is volledig uitgerust met volwaardige dance podia, luxe VIP lounges, uitgebreide horecavoorzieningen en nog veel meer. DanceFloat Offshore wordt een spektakel van indrukwekkende schepen die gezamenlijk en afzonderlijk voor een ware sensatie zorgen.

Onshore meets Offshore

Het absolute hoogtepunt van DanceFloat vindt plaats wanneer Onshore en Offshore bij elkaar komen. Waar er een match is voor wat betreft dance stijl tussen Onshore en Offshore, zal het schip op circa 10 meter afstand van de kade voor anker gaan, waarop de DJ van het schip de speakers overneemt van de DJ op de kade. Met als resultaat, een ongekend spectaculair samenspel van dance liefhebbers op kade en schip.

De line-up van DanceFloat wordt de komende weken bekend gemaakt.

Early Bird Tickets zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar via www.dancefloat.com