De Wereld Draait Buiten

Festival beleeft tweede editie.

De Wereld Draait Door gaat weer naar buiten. Na een succesvolle eerste editie presenteert De Wereld Draait Door op zondag 6 juli met trots voor de tweede keer het festival De Wereld Draait Buiten.

Op 6 juli wordt de achtertuin van de DWDD-studio, het Westerpark, opnieuw omgebouwd tot een festivalterrein met een vrolijke parade van uiteenlopende acts.
Zoals Nico vorig jaar zei: ‘Nog nooit was televisie zó buiten.’

Ook dit jaar zal het festival zowel gevestigde artiesten als jonge nieuwe acts programmeren. Naast een aantal grote acts zoals De Jeugd van Tegenwoordig en Blaudzun zijn Moss, Sky Pilots en Tangarine ook al voor het festival geboekt .

Maar ook de bekende DWDD gezichten zullen niet ontbreken. Zo is er wederom stand up comedy van Pieter Derks, muziek en gedichten van Nico Dijkshoorn, colleges van Herman Pleij en Joost Zwagerman spreekt over film, popmuziek en literatuur uit zijn geliefde Amerika. Ook krijgen de toomlertalenten Stefan Pop, Patrick Laureij, Tim Fransen en Peter Pannekoek een podium.
Meer verrassende optredens worden binnenkort bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is de populaire DWDD-rubriek ‘Guilty Pleasures’, waarin diverse artiesten een liedje spelen waarvan je eigenlijk liever niet wil dat anderen weten dat je het goed vindt.
Daarnaast maken Giels laatste singer songwriter-talenten tijdens De Wereld Draait Buiten hun festivaldebuut.

Met ruim 11.000 bezoekers was de eerste editie van De Wereld Draait Buiten een succesvolle nieuwkomer in het jaarlijkse festival seizoen. Zo kopte De Volkskrant: “DWDB is vreugdevuur van een dag”.  “Dit festival is een verrijking van het overvolle aanbod” en schreef het AD “Nieuw festival De Wereld Draait Buiten is aanwinst”.

De Wereld Draait Buiten beslaat 5 podia: de Westerunie, het Transformatorhuis, de Gashouder, de Westertent in het nabijgelegen grasveld en dit jaar als hoofdpodium een groot openlucht podium; ‘Park Podium’

De komende weken worden er nog meer namen aan de line up toegevoegd en bekend gemaakt.

De Wereld Draait Buiten is een samenwerking tussen de VARA en Mojo Concerts.

DE WERELD DRAAIT BUITEN

Zondag 6 juli 2014
Westergasfabriek – Amsterdam
Entree: € 47,50 (excl. servicekosten)
Terrein open: 11.00 uur
Aanvang: 12.00 uur

Kaartverkoop via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).