Ed Kowalczyk

Zanger met Throwing Copper concert naar Nederland.

Ed Kowalczyk, de legendarische voormalig leadzanger van de populaire Amerikaanse rockband Live, komt in juni naar Nederland voor een viertal shows. Deze concertreeks staat in het teken van ‘Throwing Copper’, het tweede album van Live dat in 1994 verscheen en sindsdien vele miljoenen keren over de toonbank ging. Tijdens Pinkpop en in de Oosterpoort zal Kowalczyk worden begeleid door het Noordpool Orkest. In TivoliVredenburg en Melkweg speelt hij uitsluitend met zijn eigen band.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

07-06: Landgraaf: Pinkpop (met Noordpool Orkest)

08-06: Utrecht, de zaal Ronda in TivoliVredenburg (met band)

09-06: Amsterdam, Melkweg/The Max (met band)

11-06: Groningen, Oosterpoort (met Noordpool Orkest, seated show)

Afgelopen jaar was Kowalczyk voor het laatst in ons land. De frontman van Live die in 2009 besloot om zich volledig te richten op zijn solo carrière, was hier voor zijn uitverkochte ‘I Alone – Acoustic Tour”. In 1995, 1997, 2000 en 2002 stond Kowalczyk al eerder op Pinkpop, toen met zijn band Live. Ook was hij met de band in 1994 en 2001 te zien op Lowlands.

‘Throwing Copper” is een van de meest succesvolle platen uit het repertoire van Live en betekende de doorbraak naar het grote publiek. Dit album, met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ stond in Nederland 13 weken lang in de Album Top 100.

Tijdens de aankomende shows treedt Kowalczyk op met zijn begeleidingsband, maar ook met het Noordpool Orkest. Dit lichte muziek orkest, onder leiding van dirigent Reinout Douma, bestaat uit 42 professionele musici die muziek in allerlei genres spelen waaronder jazz, pop, kleinkunst, hiphop, filmmuziek.

Meer informatie over Ed Kowalczyk is te vinden op www.edkowalczyk.com, aanvullende informatie over het Noordpool orkest is te vinden via  www.noordpoolorkest.nl.

De kaartverkoop voor zowel Pinkpop als de andere shows start op zaterdag 15 maart om 10:00 uur. Kaarten kunnen direct besteld worden via de websites van Pinkpop en de zalen. De organisatie waarschuwt om geen kaarten anders dan via de websites van de podia te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.