Extrema Outdoor

Programma bekend gemaakt.

Dancefestival Extrema Outdoor heeft met onder meer Netsky (live), Afrojack, Fedde Le Grand, Jeff Mills, Tommy Trash en Oliver Koletzki zowel wereldsterren als underground helden op het programma staan. Het complete affiche voor de negentiende editie is vandaag bekendgemaakt. ‘XO’ vindt op 12 juli aanstaande plaats aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.
De Diamond Stage is een van de hoofdpodia van Extrema Outdoor en zal het toneel zijn van veel show, performances en andere sensaties. Ook muzikaal overigens, want daar staat de internationale top van de Nederlandse ‘electronic dance music’, namelijk Fedde le Grand, Laidback Luke, Bakermat en natuurlijk Afrojack. Laatstgenoemde wereldster brengt in mei zijn album uit, met daarop bijdragen van Wiz Khalifa en niemand minder dan Sting. Ook de wereldberoemde Nervo-tweeling is geprogrammeerd op de Diamond Stage.
Techno terug
Extrema kiest dit jaar voor het toevoegen van drie extra podia. Op veler verzoek van de bezoekers zal techno terugkeren als stroming op XO. De organisatie pakt meteen goed uit. De Detroitse technokeizer Jeff ‘The Wizard’ Mills zal een extra lange dj-set voor zijn rekening nemen. In die techno-area staan verder lange optredens van onder meer grootmeesters Ben Sims en Len Faki op het program. De andere area belooft verder een spannend geheel te worden met de warme house van bijvoorbeeld Oliver Koletzki en Finnebassen. Onder meer undergroundgrootheid Levon Vincent zal de “It’s Eindhoven”-area headlinen.
Innovatief

De Quartz Arena toont het innovatieve en creatieve karakter van het festival en staat garant voor veel technologisch en visueel spektakel. Het live-optreden van het superpopulaire Belgische wonderkind Netsky, een act die in deze periode enkel op XO te zien is, zal zeker een van de hoogtepunten van deze stage worden. Bijzonder wordt ook de set van Baauer, bekend van onder meer de Harlem Shake-hype. Hij zal voor het eerst naar Nederland komen met een grootse productie en indrukwekkende lichtshow.

Netsky en Baauer zijn in goed gezelschap. Ze worden in ‘de Quartz’ namelijk vergezeld door Dillon Francis en Zeds Dead. Laatstgenoemden kunnen gerust de dancepareltjes van deze zomer worden genoemd, tezamen met de op de Crystal Stage geprogrammeerde Tommy Trash.

Show
Na het grote succes van de openingsshow vorig jaar, waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show -een wereldprimeur destijds- keert de beginshow als belevingselement terug op XO 2014. Deze lijn wordt doorgezet tijdens de gehele festivaldag met performances en show gedurende de dag overal op het terrein met als klap op de vuurpijl een bijzondere eindshow.

 

Jubileum
Extrema Outdoor blijft ook deze negentiende editie vooroplopen wat betreft aankleding, design en innovatie. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met onder meer creatieve partijen uit de talentvolle omgeving van Eindhoven, met zowel internationale designers als lokale kunstenaars. En met deze groep creatieven wordt momenteel al voorzichtig vooruitgekeken naar de jubileumeditie van 2015, wanneer Extrema Outdoor alweer de twintigste verjaardag viert. Alle informatie over de 2014-editie, inclusief de volledige line-up is te vinden op de festivalwebsite. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets kosten €79,-.