Hemeltjelief!

Kleurrijk festival op de NDSM werf.

Op donderdag 29 mei 2014 vindt voor de zesde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! plaats op de NDSM werf. Ieder jaar staat als thema een ander dier centraal en bij deze editie gaan ze ‘Vooruit met de Geit’. De werf verandert voor één dag in een heuse stadsboerderij, compleet met rodeo-varken-rijden en een klompendisco.

Hemeltjelief! staat bekend om de creatieve kinderactiviteiten overdag en een dansende menigte ‘s nachts. Ieder jaar wordt het thema flink uitgediept. ‘Vooruit met de Geit’ gaat over dieren, natuur en eten van het land. Ook dit jaar zijn er flink wat eigenzinnige acts die hun opwachting maken. Zo kunnen kinderen met 150 hooibalen een enorm dier maken die van bovenaf wordt gefotografeerd, wordt het NK hoefijzerwerpen gehouden en springt Koe Helena 105 door een echte hoepel.

Muzikaal gezien heeft Hemeltjelief! de twee hits van Noorderslag weten te strikken; Knarsetand en Gallowstreet . Knarsetand is een 10-koppige energieke drum’n bass, gypsy band en Gallowstreet, ook veel-koppige live band met leden van ‘Jungle by Night’. Dus reken op veel blazers, toeters, bellen en feest. Naast bands ook dit jaar vele dj’s zoals het duo SHMLSS.  Met hun sexy nu-disco-sound veranderen ze iedere  dansvloer in een zwoele vrolijke menigte. Maar ook vinyl-junkie Enrique’s Groove, bekend om zijn tijdloze openingssets en wars van muziekhokjes, zal een heel eigen sfeer gaan neerzetten.

Dit jaar is er een extra dimensie aan Hemeltjelief! toegevoegd waardoor er nog best veel te leren valt. Zo wordt er een hoek ingericht voor workshops o.a. over het kweken van smaakvolle paddenstoelen en een filosofiecaravan voor kinderen waar alledaagse vragen over voedsel en duurzaamheid aan hen worden voorgelegd.

Voor alle kippen die nog niet op stok willen is er de befaamde afterparty in en om het Noorderlicht Café. Daarvoor zijn beperkt kaarten verkrijgbaar op het terrein. Wereldgroovemuziek icoon dj MPS Pilot neemt o.a. de nacht voor zijn rekening.

Hemeltjelief! Festival

Datum: Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei 2014

Tijd: 11:00 tot 23:00 uur, afterparty tot 04.00.

Locatie: Noorderlicht NDSM werf

Adres: NDSM Plein 102 (tomtom: T.T. Neveritaweg 33)

Entree:  Volwassenen: €12,5 (VVK)     €15 (deur)

Kinderen tot 12 jaar gratis!

Voorverkoop via Facebook of in café Noorderlicht op de NDSM werf.

www.facebook.com/hemeltjelief

www.hemeltjelieffestival.nl

www.noorderlichtcafe.nl

www.facebook.com/noorderlicht

 

 

Van: Nanna Lodewijkx | Cupcake PR [mailto:nanna@cupcakepr.nl]

Verzonden: dinsdag 25 maart 2014 3:02

Aan: Nanna Lodewijkx | Cupcake PR

Onderwerp: Persbericht Hemeltjelief! Festival 2014

 

 

Persbericht 25 maart 2014

Hemeltjelief! Festival 2014

Vooruit met de Geit!

 

Op donderdag 29 mei 2014 vindt voor de zesde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! plaats op de NDSM werf. Ieder jaar staat als thema een ander dier centraal en bij deze editie gaan ze ‘Vooruit met de Geit’. De werf verandert voor één dag in een heuse stadsboerderij, compleet met rodeo-varken-rijden en een klompendisco.

Hemeltjelief! staat bekend om de creatieve kinderactiviteiten overdag en een dansende menigte ‘s nachts. Ieder jaar wordt het thema flink uitgediept. ‘Vooruit met de Geit’ gaat over dieren, natuur en eten van het land. Ook dit jaar zijn er flink wat eigenzinnige acts die hun opwachting maken. Zo kunnen kinderen met 150 hooibalen een enorm dier maken die van bovenaf wordt gefotografeerd, wordt het NK hoefijzerwerpen gehouden en springt Koe Helena 105 door een echte hoepel.

 

 

Foto Blinck Fotografie

 

Muzikaal gezien heeft Hemeltjelief! de twee hits van Noorderslag weten te strikken; Knarsetand en Gallowstreet . Knarsetand is een 10-koppige energieke drum’n bass, gypsy band en Gallowstreet, ook veel-koppige live band met leden van ‘Jungle by Night’. Dus reken op veel blazers, toeters, bellen en feest. Naast bands ook dit jaar vele dj’s zoals het duo SHMLSS.  Met hun sexy nu-disco-sound veranderen ze iedere  dansvloer in een zwoele vrolijke menigte. Maar ook vinyl-junkie Enrique’s Groove, bekend om zijn tijdloze openingssets en wars van muziekhokjes, zal een heel eigen sfeer gaan neerzetten.

 

 

Foto Gerda Kreeft

 

Dit jaar is er een extra dimensie aan Hemeltjelief! toegevoegd waardoor er nog best veel te leren valt. Zo wordt er een hoek ingericht voor workshops o.a. over het kweken van smaakvolle paddenstoelen en een filosofiecaravan voor kinderen waar alledaagse vragen over voedsel en duurzaamheid aan hen worden voorgelegd.

Voor alle kippen die nog niet op stok willen is er de befaamde afterparty in en om het Noorderlicht Café. Daarvoor zijn beperkt kaarten verkrijgbaar op het terrein. Wereldgroovemuziek icoon dj MPS Pilot neemt o.a. de nacht voor zijn rekening.

 

 

Foto TheHospages.com

 

Hemeltjelief! Festival

Datum: Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei 2014

Tijd: 11:00 tot 23:00 uur, afterparty tot 04.00.

Locatie: Noorderlicht NDSM werf

Adres: NDSM Plein 102 (tomtom: T.T. Neveritaweg 33)

Entree:  Volwassenen: €12,5 (VVK)     €15 (deur)

Kinderen tot 12 jaar gratis!

Voorverkoop via Facebook of in café Noorderlicht op de NDSM werf.

www.facebook.com/hemeltjelief

www.hemeltjelieffestival.nl

www.noorderlichtcafe.nl

www.facebook.com/noorderlicht