Huntenpop 2014

25e editie in aantocht.

Guus Meeuwis, Vandenberg’s MoonKings, Shantel & Bucovina Club Orkestar, DeWolff, Jett Rebel en When We Are Wild zijn de eerste namen voor de 25e editie van Huntenpop op het DRU Park te Ulft. Alle genoemde namen zijn bevestigd voor zaterdag 23 augustus.


GUUS MEEUWIS
behoeft eigenlijk geen introductie. De man die in 1994 doorbrak met het nummer “Het Is Een Nacht”, zit inmiddels bijna 20 jaar in het artiestenvak en heeft daarin zo’n beetje alles bereikt wat er te bereiken valt. Zo heeft hij inmiddels 32 stadionconcerten op zijn naam staan, diverse nummer 1-hits, een gouden harp, 3FM-awards voor beste zanger en, als ultieme bekroning op zijn imposante carrière, een Edison voor beste mannelijke popartiest. De hoogste tijd dus dat Guus Meeuwis zijn vele hits ook op Huntenpop ten gehore komt brengen.

Bijzonder trots zijn we ook met het vastleggen van de nieuwe band van gitarist Ad van den Berg: VANDENBERG’S MOONKINGS. De voormalig gitarist van Vandenberg en Whitesnake slaat naar eigen zeggen, met de debuutplaat van Moonkings die binnenkort uitkomt,  een brug tussen de (hard-)rock van de jaren ‘70 en die van nu. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ze op Huntenpop te zien.

De koning van de balkanpop, SHANTEL, komt met zijn orkest terug naar de Achterhoek. Zijn optreden op Huntenpop in 2009 behoort ongetwijfeld tot één van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van het festival. Reden genoeg dus om hem, in het kader van ons jubileum, terug te vragen en wederom de tent op z’n kop te zetten.

Een ander gedenkwaardig optreden uit datzelfde jaar was dat van de psychedelische bluesrockers van DEWOLFF. Waren ze destijds nog piepjong (15, 18 en 19 jaar) en aan het begin van hun muzikale carriëre, inmiddels behoren ze binnen hun genre tot de top van Nederland en nemen ze op dit moment in Amerika hun vijfde album op met topproducer Mark Neill (The Black Keys). Reden genoeg om het resultaat op Huntenpop te komen bekijken dachten wij zo!

Nog maar twee EP’s uit hebben en toch al 3FM Serious Talent zijn en een 3FM Megahit achter je naam hebben staan. Dat is het verhaal van de 23-jarige alleskunner Jelte Tuinstra, die onder de naam JETT REBEL nu definitief doorgebroken lijkt te zijn. Geïnspireerd door helden Todd Rundgren, Prince en The Beach Boys maakt hij übercatchy popliedjes die er ook op Huntenpop ongetwijfeld voor zullen gaan zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Debuutsingle “Scuse Me” van de Friese band WHEN WE ARE WILD zorgde er meteen voor dat ze 3FM Serious Talent werden en een hit te pakken hadden. Na een stampvol Popronde programma als meest geboekte band en een puik optreden op showcasefestival Noorderslag, is de band duidelijk toe aan het festivalseizoen. Muziek? Zwevend tussen Bon Iver en John Mayer!

De voorverkoop van Huntenpoptickets is op vrijdag 21 februari gestart. Een zaterdagticket kost zoals vanouds 35 euro. Voor tickets en meer info: www.huntenpop.nl.