Huntenpop

Jubileum party Huntenpop.

De Stichting Huntenpop viert haar 25 jarig bestaan o.a. met een Pre-Party op 6 juni in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Tijdens deze avond zal een kleine selectie artiesten optreden die ook op het festival te zien zal zijn: Douwe Bob, Sunday Sun en Boomshakalak Soundsystem.

Het Huntenpop festival is in 2014 toe aan haar 25e editie en de organiserende stichting Huntenpop belangen wil dat dit jaar o.a. vieren met een Huntenpop Pre-Party op vrijdagavond 6 juni in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Het winnen van “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” zorgt in 2012 voor de grote doorbraak van Douwe Bob. Zijn eerste single “Multicoloured Angels” werd dan ook meteen een hit, met weer als gevolg dat hij daardoor meteen ook maar even de titel 3FM Serious Talent kreeg. Zijn invloeden haalt hij vooral uit de oude meesters: Willy Nelson, Johnny Cash en Bob Dylan. Geruggesteund door een uitstekende band, zo viel ook te zien op Pinkpop 2013, is dit iets wat je gewoon niet wilt missen. Eerst op 6 juni tijdens de Huntenpop Pre-Party en vervolgens op 23 augustus in de 3FM Serious Talent tent op Huntenpop.

Sunday Sun behoort tot de allerleukste popbandjes van Nederland. Met hun invloeden van The Beatles, Tom Petty en Crowded House maken ze tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Ze staan dan ook te popelen om de podia van de DRU Cultuurfabriek en Huntenpop te beklimmen om zo het publiek een lach op hun gezicht te brengen.

Ook de mannen van Boom Shakalak Soundsystem (BSS) komen het jubileumfeestje meevieren en zullen er ongetwijfeld weer voor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.
BSS floreert als een organisch collectief met in de kern Jimmy Spliff & King Chubby. De jongens zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, reggae en dub(step).

De voorverkoop van tickets voor de Huntenpop Pre-Party start op zaterdag 29 maart via www.huntenpop.nl De tickets gaan €13,00 kosten inclusief servicekosten. De mensen die in december early birds voor het festival gekocht hebben, krijgen als eerste de kans tickets voor deze Pre-Party te kopen. Zij krijgen daarvoor tot zaterdag de tijd.