Lindsey Stirling

Viool- en dansfenomeen naar Eindhoven.

Klokgebouw Eindhoven op 4 november in teken van viool, dance en … ‘The Legend of Zelda’
Met wereldwijde fanbase is Lindsey Stirling de eerste artieste die klassieke viool met moderne dans op een geloofwaardige manier weet te combineren.

Het live-debuut van Lindsey Stirling in Nederland liet begin 2013 grote indruk achter. In de snel uitverkochte zalen van 013 en De Oosterpoort, liet Stirling al zien klaar te zijn voor het grotere werk. Op dinsdag 4 november staat ze met een volledig nieuwe show in Klokgebouw Eindhoven. De kaartverkoop start vrijdag 7 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

Eind 2013 postte Lindsey de volgende boodschap op haar website: “Hey Guys! In 2014 ga ik opnieuw op tournee … ik kan niet langer wachten op het gevoel om onderweg te zijn. Ik zal tijdens de tour – naast enkele nieuwe nummers – een volledig nieuwe show met jullie delen.” Op 4 november 2014 trakteert ze Nederland voor een tweede maal op haar unieke combinatie van dans, eigenzinnig vioolspel en dubstep.

Groeiende populariteit
Lindsey Stirlings populariteit groeit met de dag. Als ‘Hip Hop Violist’ bereikte ze in 2010 de kwartfinales van de ‘America’s Got Talent’ en sindsdien voedt ze haar ‘Lindseystomp YouTube kanaal’ met videoclips waarin haar viool, hedendaagse danspassen en elektronische ritmes een hoofdrol vertolken. Ondertussen zijn nummers als ‘Crystallize’, ‘Skyrim’ en ‘Shadows’ samen al meer dan 520 miljoen keer bekeken. Naast het vertolken van originele nummers covert ze ook soundtracks van onder andere ‘Assassins Creed’, ‘The Legend of Zelda’ en ‘Lord of the Rings’.

In september 2012 verscheen haar titelloze debuutalbum met 12 eigen composities vol opwindende elektronica en organisch vioolspel. ‘Lindsey Stirling’ landde op nummer 79 in de Billboard top 200 en haalde goud in de Amerikaanse ‘Billboard Dance/Electronic Albums-lijst’ en de ‘Top Classical Albums-lijst’. Eind oktober 2013 werd haar debuutalbum heruitgebracht met bonustracks. Ze bereikte nummer 23 in de Billboard top 200 en ook in Europa steeg haar populariteit.

Zo bleek ook uit haar optredens in Nederland vorig jaar. Vanuit heel Nederland kwamen fans op haar shows af. De kleine zaal van 013 was al snel veel te klein waardoor de show naar de grote zaal werd verplaatst. Ook De Oosterpoort verkocht heel snel uit en als een van de headliners stond Stirling later op het India Summer Festival. Stirling liet het publiek genieten van een heerlijke muzikale cocktail, die smaakt naar meer.

Dinsdag 4 november 2014
LINDSEY STIRLING
Klokgebouw Eindhoven
Entree:  € 27,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start op vrijdag 7 maart om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, 0900 – 300 1250 (€ 0,45 p/m) en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Lindsey Stirling op www.lindseystirlingviolin.com  of op Facebook.