London Calling

London Calling Lente-editie in aantocht.

Echt opwarmen voor de lente-editie van London Calling op 9 en 10 mei in Paradiso? Dat kun je twee avonden lang in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord doen, waar je dit jaar in de Tolhuistuinzaal nog meer bands kan kijken. Het reguliere programma raakte zo overvol dat er wel twee dagen bij moesten. London Calling in de Tolhuistuin biedt op woensdagavond 7 mei en donderdagavond 8 mei een divers programma aan met vernieuwende en veelbelovende indie- en electropop. Glass Animals, Sivu en Happyness zijn al bevestigd. Voor 9 en 10 mei zijn The Bohicas, The Trouble With Templeton, Teleman en Ryan Keen aan het programma toegevoegd.

Net zoals vorig jaar verhuist London Calling nog vóór de officiële editie van het festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei eventjes naar Amsterdam-Noord: in de splinternieuwe Tolhuistuinzaal – die op dat moment pas een week open is – wordt een extra editie van het festival gehouden met een divers en avondvullend programma. Nu al zijn Glass Animals, Sivu en Happyness bevestigd. Daar komen snel meer namen bij. De voorverkoop begint op zaterdag 15 maart.

 

London Calling in de Tolhuistuinzaal 7 en 8 mei

Zanger en multi-instrumentalist Sivu, uit Groot-Brittannië, heet officieel James Page. Zijn artiestennaam is de Finse vertaling van zijn achternaam. Dat is wel leuk maar zijn muziek is heel leuk. Prachtige elektronische singer-songwriterpop. Liedjes met beats, synths, gitaren, zeer rijk georkestreerd en de indrukwekkende vocalen van Sivu. Ergens tussen bands als Wild Beasts, Alt-J en Arcade Fire in.

Happyness is een band uit London die verslavende lo-fi rock maakt die doet denken aan oude Amerikaanse collega’s als  Pavement en Weezer. Hitgevoelig maar met een gruizig laagje. De zanger praatzingt over rammelende, maar o zo catchy gitaarlijntjes en de drummer drumt door terwijl de bassist alles doet swingen. Er is een ep  uit en een flinke hype is hoogstwaarschijnlijk de volgende stap.

Glass Animals is een kwartet uit Oxford en het is de eerste band  die getekend is  door  het nieuwe label van superproducer Paul Epworth (Adele/Friendly Fires/Bloc Party e.v.a.). De band maakt electronische hypnosepop. Sfeervol, soulvol en mysterieus met donkere drums en elfachtige vocalen.

London Calling Tolhuistuinzaal

Adres: Tolhuisweg 5 1031 CL Amsterdam

Datum: woensdag 7 en donderdag 8 mei 2014

Prijs: €12,50 dagkaart incl. daglidm.

Open: 18:30 uur

Aanvang: 19:00 uur

De voorverkoop begint op zaterdag 15 maart

 

London Calling Paradiso 8 en 9 mei

The Bohicas is een talentvolle Britse band die intelligente gitaarmuziek maakt vol verrassende wendingen, hooks en catchy refreintjes. De band is getekend door Domino Records die reeds de opwindende debuutsingle ‘XXX/Swarm’ uitbracht. Muzikaal en qua ambitie zit de band ergens tussen labelgenoten Franz Ferdinand en Arctic Monkeys in. En die werden ook snel heel groot.

The Trouble With Templeton is de band van het Australische muzikale wonderkind Thomas Calder. Binnenkort komt het debuutalbum ‘Rookie’ uit en dat beloofd een grootse plaat te worden. Verrassende popmuziek die haast overstroomt van melodie en emotie. Waar elektronica en akoestische instrumenten hand in hand gaan.

Teleman is een Londens trio dat uit de as van Pete and the Pirates is herrezen. Toen het heel stil werd rond deze indieband lieten de leden Thomas Sanders, Jonny Sanders en Pete Cattermoul weten verder te gaan onder de naam Teleman. Met z’n drieën maken ze prachtige pop met veel samenzang en wonderschone melodieën. Denk aan Django Django en Alt-J met “ouderwetse” invloeden van The Beach Boys en The Velvet Underground.

De singer-songwriter Ryan Keen is een artiest die een mooie warme stem heeft, een virtuoos gitarist is en hitgevoelige liedjes schrijft. De jonge Brit klinkt met zijn band eigenlijk een beetje alsof Ray Lamontagne bij Coldplay zingt. Kan wel eens een grote popster worden die Ryan Keen. Het debuutalbum ‘Room For Light’ is uit.

De line-up van London Calling op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei ziet er nu zo uit: ROYAL BLOOD, PUBLIC ACCESS T.V., JUNGLE, SOLIDS, GAMBLES, SAN FERMIN, DESPERATE JOURNALIST, WOLF ALICE, ARTHUR BEATRICE, THE DELTA RIGGS, ICE CHOIR, PROPER ORNAMENTS, HOSPITALITY, CHILDHOOD, TELEGRAM, MENACE BEACH,  BOHICAS, THE TROUBLE WITH TEMPLETON, TELEMAN EN RYAN KEEN. De dagindeling wordt later bekend gemaakt. De kaartverkoop is begonnen; kijk voor meer informatie over het programma en tickets op www.londoncalling.nl

London Calling Paradiso

Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2014

Prijs: €20,00 dagkaart excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)

Open: 18:00 uur

Aanvang: 18:30 uur

 

Passe-partouts:

Passe-partout 9 & 10 mei: €35,00 excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)

Passe-partout 4 dagen: €45,- excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)

 

Facebook: www.facebook.com/londoncalling

Instagram: www.instagram.com/londoncallingnl

Twitter: @LondonCallingNL