Mensenkinderen

Tweede album Mensenkinderen groeit uit tot fanfare.

Het lied van schijn en wezen is de titel van het nieuwe tweede album van Mensenkinderen dat vrijdag 4 april 2014 wordt uitgebracht.

Mensenkinderen, het alter ego van Bas van Nienes, groeit uit tot een volwaardige fanfare.

Waar Bas op zijn debuutalbum alle liedjes zelf in elkaar knutselde, trommelt hij nu een compleet muziekcorps op en krijgt zijn vervolgplaat een koperen glans.

Met Het lied van schijn en wezen heeft Bas zijn studio-schuurtje ingeruild voor een harmoniegebouw vol muzikale mensenkinderen. Na het louter positief ontvangen debuut Het land dat ooit vol eerbied zong, wordt Mensenkinderen muzikaal volwassen zonder zijn speelse intimiteit te verliezen.

Met gastbijdragen van maar liefst 17 muzikanten, waaronder Mischa Porte (Wooden Saints), Marien Okkerse (Michael Prins), Mevrouw Tamara, Lydia van Maurik (Eins Zwei Orchestra, How To Throw A Christmas Party) en Arjen van Wijk (This Beautiful Mess) is dit nieuwe album een verrassend vervolg.

Om je geheugen op te frissen:

Hoever Bas van Nienes ook reisde, Nederland blijft zijn veilige haven. Tokio, Berlijn, Los Angeles, Stockholm – hij speelde er alsof het zijn achtertuin was, als deel van het electropop-duo Anderson. Maar moe van het reizen en de hippe feestjes, voelde niets zo thuis als thuis. Vanuit dit verlangen naar huis werd Mensenkinderen geboren.

Zondag 6 april zal Mensenkinderen de nieuwe cd Het lied van schijn en wezen live en uitbundig presenteren in Tivoli/De Helling Utrecht. Aanvang: 19.45uur

Meer concertdata zijn te vinden op: www.mensen-kinderen.nl

Voor de concerten zal Mensenkinderen dan ook alles uit de kast halen: koperblazers, strijkers en achtergrondzangeressen, het zal een groot feest worden. Wees daar bij!

Check hier de videoclip van de single Hierheen 

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1gzla-GmU