Nielson

Zanger is trots op debuutalbum “Zo van Ah Yeah”.

Vrijdag 7 maart is het debuutalbum van Nielson, met daarop de hitsingles “Beauty & de brains” (dubbel platina), “Hoe” met Miss Montreal (platina) en “Mannenharten” met Bløf, uitgebracht. De sound van het album “Zo Van Ah Yeah” wordt gekenmerkt door het ritmische gitaarwerk van Nielson in combinatie met zijn eigenwijze, catchy teksten en energieke producties. Nielson:”De titel van mijn album is een kreet uit een van mijn songs en belichaamd precies het gevoel van alles wat ik tot nu toe  heb meegemaakt en staat voor de energieke en positieve vibe van mijn muziek.”  De single, “Kop in het zand”, voorafgaand aan de album release is al verschenen op 7 februari.

Nielson heeft de tijd genomen om zijn zelfgeschreven en co-geproduceerde album te maken. Hij zegt daarover: “Je krijgt maar één kans op een eerste indruk en dat geldt ook voor het maken van je debuutalbum. Ik wilde dat het precies zo zou worden zoals ik het in mijn hoofd had en door alle drukte van het spelen tijdens het festivalseizoen moest ik de tijd vinden om mij helemaal te kunnen focussen op de plaat. Ik ben ongelofelijk trots op het resultaat”.

 

“Zo van Ah Yeah”-tour Ter introductie van het nieuwe album geeft Nielson een tour langs de belangrijkste poppodia van Nederland. Hieronder de tourdata:

3 april: Paard van Troje, Den Haag

4 april: Metropole, Hengelo

12 april: Tivoli, Utrecht

13 april, Effenaar, Eindhoven

18 april, Paradiso, Amsterdam

  Over Nielson Nadat Nielson (Niels Littooij, 1989) in 2012 door zijn deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ definitief bij het grote publiek doorbrak, raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Datzelfde jaar behaalde hij met zijn debuutsingle ‘Beauty & the Brains’ de dubbel platina status. Zijn single ‘Hoe’ met Miss Montreal resulteert eveneens in een platina plaat. De samenwerking met Bløf op de single en tevens soundtrack voor de gelijknamige film ‘Mannenharten’ , brengt Nielson voor de tweede keer in 2013 in de hitlijsten.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer