ÁSGEIR

IJSLANDSE ÁSGEIR OP 4 SEPTEMBER LIVE IN PARADISO.

Op donderdag 4 september is Ásgeir, IJslands snelst verkopende artiest ooit, te zien in Paradiso Amsterdam met zijn indrukwekkende mix van folk en elektronica. De kaartverkoop start op zaterdag 3 mei om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

In zeer korte tijd is de roem van Ásgeir Trausti als een raket omhoog geschoten: hij heeft in IJsland niet alleen drie nummer 1 hits op zijn naam staan, ook heeft hij inmiddels 4 Icelandic Music Awards (Best Album, Best Newcomer, Public Choice & Online Achievement), een Icelandic Kraumur Award en een nominatie voor de prestigieuze Nordic Music Prize in de wacht gesleept. Buiten Scandinavië heeft de 21-jarige singer-songwriter eveneens stevig de aandacht weten te trekken: volgens The Guardian is Ásgeir “A slightly more idiosyncratic Ben Howard – or to look at it from the opposite side, a somewhat less esoteric Antony Hegarty or Jeff Buckley”. Afgelopen najaar heeft het IJslandse fenomeen samen met de Amerikaanse singer-songwriter John Grant de Engelstalige versie van het debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’ (‘In the Silence’) uitgebracht; het album heeft zowel in eigen land als in de VS en in Europa op positieve recensies mogen rekenen.

Nederland is ook in de ban geraakt van Trausti’s unieke geluid. Zo lichtte 3voor12 ‘In The Silence’ uit als “Album van de Week”, noemde OOR’s Tom Engelshoven hem “Typisch IJslands weird, dan weer een beetje Princiaans funkend.” en omschreef Eric Corton hem als volgt: “Trausti’s stem klinkt als een jonge Buckley. Flexibel, ongekunsteld, overtuigend.” Zijn optredens in het clubcircuit, op Eurosonic/Noorderslag (waar hij ook een EBBA Award in ontvangst mocht nemen) en zijn headliner shows op Motel Mozaïque en Let’s Get Lost zijn met veel enthousiasme ontvangen. Ásgeir is klaar voor een ongetwijfeld memorabel concert in poptempel Paradiso.

 3voor12 presenteert

ÁSGEIR
Donderdag 4 september 2014
Paradiso – Amsterdam
Entree: € 16,- (excl. servicekosten + lidmaatschap)
Kaartverkoop start op zaterdag 3 mei om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.