Big Country

Legendarisch optreden in LuxorLive.

De Schotse rockband Big Country werd in 1981 opgericht door Stuart Adamson en Bruce Watson. De band had wereldwijd succes met klassieke hits als ‘In A Big Country’ en ‘Chance’ en staan nu nog bekend om hun legendarische live optredens. Eind jaren 90 wordt het stil rondom om de band, mede door het overlijden van Stuart. In 2007 maken ze hun comeback en knallen een nieuwe single de wereld in ‘Another Country’.  De hedendaagse samenstelling van de band kan het Big Country gevoel nog steeds met volle overtuiging overbrengen naar publiek. Naast oprichter Bruce Watson staan nu Jamie Watson (zoon van), Mark Brezezicki (Ultra Vox, Procol Harum) en de onlangs tot beste bassist van Schotland uitgeroepen Derek Forbes (Simple Minds). @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel