Buma ROCKS!

Nieuwe namen aan line-up toegevoegd.

Met Aborted voegt Buma ROCKS! een zwaargewicht toe aan haar line-up. Op 30 mei 2014, de vrijdag vóór metalfestival FortaRock, staat in Doornroosje in Nijmegen een keur aan heavy vaderlands talent in het avondprogramma: Herder, Purest Of Pain, Wasted Bullet, Paceshifters en Aborted. De aftershow wordt verzorgd door het Deense Redwood Hill, dat eerder dit jaar op het met Buma ROCKS! vergelijkbare showcasefestival When Copenhell Freezes Over (in Kopenhagen) het publiek omver blies. Kaarten voor het showcasefestival van Buma ROCKS! kosten € 7,50 en zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Aborted, midden jaren negentig opgericht in Vlaanderen en inmiddels voor drievijfde Nederlands, is al jaren een van de grote namen in de deathmetalunderground. Toch wilde de band zich maar al te graag aanmelden voor het showcase festival van Buma ROCKS!. Manager Daniel Regan: “Aborted wil laten zien waar hun solide reputatie op is gebaseerd. En ze ondersteunen de basisgedachte achter Buma ROCKS!: dat metal uit de Lage Landen zo heavy en uitdagend is als je maar kunt verzinnen!” Op 30 april verschijnt The Necrotic Manifesto, het nieuwe studioalbum van Aborted. De band zal in 2014 podia in Europa én ver daarbuiten betreden (o.a. de VS, Mexico, China, Indonesië, Australië).

Maar Buma ROCKS! is meer dan de showcases alleen. Met een conferentieprogramma in de middag, waarin onder meer een keynote speech, paneldiscussies en rondetafelgesprekken tussen internationale hotspots en de optredende bands, alsmede een netwerk-BBQ voorafgaand aan het avondprogramma, bereikt het event boekers, managements, labels en liefhebbers van heavy muziek uit zowel binnen- als buitenland.

De Engelse agent Beckie Sugden, de Amerikaanse A&R-man Monte Malone en de Deense metalpromoter Jeppe Nissen zullen deelnemen aan het panel Breaking The Borders of Heavy Music. Met de samenwerking tussen Buma ROCKS! en Music Export Denmark als startpunt zal het panel o.l.v. muziekjournalist en metalkenner Mark van Schaick spreken over het internationale bereik van heavy muziekgenres en hoe acts daadwerkelijk hun grenzen kunnen verleggen.

Verdere informatie over de panels en de andere programma-onderdelen tijdens Buma ROCKS! volgt spoedig. Houdt daarvoor de website in de gaten: www.bumarocks.nl.

Buma ROCKS!
The international conference and showcase festival for loud music

Vrijdag 30 mei 2014
Doornroosje Nijmegen
Entreeprijs gehele programma: € 55,- (geïnteresseerden kunnen een motivatieformulier invullen op www.bumarocks.nl, invullen is i.v.m. de capaciteit helaas geen garantie op tickets)
Entree showcasefestival only: € 7,50 (exclusief transactieactiekosten)
Kaarten voor het showcasefestival zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Deuren open Doornroosje: 13.00 uur (showcasefestival: 19.00 uur)
Aanvang conferentieprogramma: 14.00 uur
Aanvang showcasefestival: 19.30 uur