Huntenpop

Nieuwe namen bekendgemaakt.

Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, White Cowbell Oklahoma, Baskerville en Birth of Joy zijn toegevoegd aan de line-up van Huntenpop op het DRU Park te Ulft. Ondermeer Guus Meeuwis, Vandenberg’s MoonKings, DeWolff, Douwe Bob, Jett Rebel en Shantel & Bucovina Club Orkestar werden reeds eerder bevestigd. Genoemde namen spelen allen op zaterdag 23 augustus.

Wat hadden de mannen van indie-rockband KENSINGTON het naar hun zin vorig jaar in de 3FM Serious Talent tent op Huntenpop en wat wilden ze graag terugkomen naar Ulft om op het hoofdpodium te mogen staan. Hoewel Huntenpop niet vaak bands voor het tweede jaar op rij boekt, maken we voor deze geweldige band graag een uitzondering. Sleepten ze vorig jaar al menig award binnen, dit jaar deden ze dat dunnetjes over met o.a. de 3FM-award voor beste rockband. Per slot van rekening werd hun nieuwe single “Streets”, van het nog uit te komen nieuwe album, ook nog eens gebombardeerd tot 3FM-megahit èn 538-alarmschijf. Wij kunnen niet wachten!

Wie de rappers Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo anno 2014 nog niet kent, moet wel onder een steen hebben gelegen. Samen met vaste producer Bas Bron vormen zij namelijk DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG, een van Nederlands meest originele formaties. Ze staan namelijk bekend om hun geniale teksten vol dubbelzinnigheid, in combinatie met de vette beats van het muzikale brein genaamd Bas Bron. Op Huntenpop mag je dan ook een opzwepende show verwachten vol met hits als ‘Sterrenstof’, ‘Watskeburt?!’, ‘Hollereer’ en natuurljk hun laatste hit ‘De Formule’.       

Met het Canadese WHITE COWBELL OKLAHOMA (CAN) komt er een bijzondere act naar Ulft. Hoewel de band bij het grote publiek nog niet echt bekend is, pakt het elke show wel groots aan. Je kunt een nu al legendarisch optreden verwachten vol ronkende gitaren, kettingzagen, cowboyhoeden en foute baarden. Met hun snoeiharde southern- en hardrock in combinatie met  hun podiumpresentatie zijn te enigszins te vergelijken met acts als ZZ Top, Alice Cooper, Deep Purple en KISS. Dit wil je niet missen toch?

BASKERVILLE maakt door rock, hiphop en funk geinspireerde electro die live zorgt voor één grote dansende menigte. Alsof dat nog niet genoeg is, zullen ze op Huntenpop niet als DJ-set staan maar met een complete band inclusief twee vocalisten. Ging tijdens Noorderslag in januari het dak eraf, op Huntenpop willen ze dat graag dunnetjes over doen!

Met 97 shows in 2013, verspreid over heel Europa en Amerika, hebben de psychedelische rockers van BIRTH OF JOY inmiddels al wel bewezen een echte live sensatie te zijn. De band blijkt een meester in het oproepen van een oergevoel dat in velen van ons verscholen ligt. Een gevoel dat al tijden staat te springen om uit te breken. Een gevoel dat je ervaart als je iets puurs meemaakt, iets echts, iets authentieks. Een gevoel dat je zelf wilt ervaren. Dat kan, op 23 augustus in het DRU Park te Ulft.

Binnenkort worden nog meer namen bekend gemaakt!

De voorverkoop voor Huntenpop is inmiddels gestart via www.huntenpop.nl. Kaarten voor de zaterdag kosten €35,-.