Kaderock

Grootste kleine festival van Nederland maakt programma bekend.

Op zaterdag 7 juni 2014 is het weer zover, het grootste kleine festival van Nederland: Kaderock! In en rondom muziekcafé Musicon staat op drie podia een diverse mix van jong talent en gevestigde namen! Net als voorgaande jaren wordt de line-up gekenmerkt door een diversiteit aan stijlen.
De entrée voor dit festival is wederom een bescheiden € 2,50, en zoals altijd is de toegang voor kinderen tot 16 jaar vrij. Nieuw dit jaar zijn onder andere het singer/songwriterpodium en een uitgebreide hippiemarkt. Net als voorgaande jaren is er op de dag van het festival zelf een “alternatieve bandwedstrijd” met als hoofdprijs een plaats op het hoofdpodium.

Line-up compleet!

Eerder maakte Musicon al bekend dat onder andere Giuda, Rob Lamothe en THE3rdMAN op Kaderock zouden stralen. Aan dat lijstje kunnen we nu een hoop bijzondere namen toevoegen: allereerst de ‘harmonische electrofolk’ van Bells of Youth, de vijf dames die door OOR “de belofte van 2014” genoemd worden en garant staan voor een glimlach op je gezicht.
De tweede naam die Musicon met gepaste trots naar buiten brengt zijn de Haagse helden, de ‘soldiers of love’, de ‘baby gazelles’: Soul Sister Dance Revolution. Het is hard gegaan voor de Soul Sisters: twee jaar geleden stonden zij vlak voor hun grote doorbraak op Kaderocks binnenpodium, nu zien we ze terug als één van de headliners.
Ook terug van weggeweest is podiumbeest Elle Bandita, die vier jaar geleden ook al schitterde op dit festival, en nu met een nieuw album een nieuwe kant van zichzelf laat zien. Elle Bandita staat bekend om hoe zichzelf volledig geeft op een podium, en Kaderock is dé plek om die reputatie waar te maken.
Van Haagse bodem voegen zich Replayced (winnaar Talent Event 2014), Subrockers, speedrockformatieThe Blues Junkies, The Black Veins, newwave-shoegazers Laura Palmer, en de niet te versmaden hardrockcoverband Pogo-a-Gogo aan de line-up toe. Ook op het binnenpodium staan singer/songwriter Midas en de winnaars van de Haagse Kunstbende in de categorie muziek Norwegian Blue.
Op het derde podium, dat ingedeeld is door THISSFest-organisator Richard Morris, staan de volgende singer/songwriter-acts: NAKED, Tim Dawn, JARA, Writersday, Linda Kreuzen, Merlin John, Some Kind of Fire Rose, Hanneke Laura en Merlijn Nash.
Net als voorgaande jaren ligt de presentatie weer in handen van René Bom en The Sissies.

Popgroup Olympics: waar íedere band kans maakt op een podiumplaats.

Na het succes van de eerste twee edities, maken ook de Popgroup Olympics hun rentrée. Deze “parodie op een bandwedstrijd” bestaat uit vijf spelonderdelen, die allemaal losjes met muziek te maken hebben. Voor ieder onderdeel zijn punten te verdienen. Vier bands die aan het eind van de voorrondes het meeste punten hebben verzameld, spelen met elkaar een slotspel, tot één winnaar overblijft, die een halfuur podiumtijd krijgt op Kaderocks main stage. Vorig jaar kwam die eer toe aan NiCad, wie dit jaar wint weten we pas op de dag van Kaderock zelf!
Omdat dit veruit het minst populaire onderdeel bleek, zal de modderglijbaan dit jaar vervangen worden door iets schoners. Hierover volgt later meer informatie.

Bands kunnen zich nog steeds inschrijven op http://musicon.nl/Popgroup-Olympics. (Aan inschrijving zijn geen kosten verbonden, en er wordt niet gediscrimineerd op afkomst, geslacht, leeftijd of genre.)

Meer informatie
Meer informatie over Kaderock vindt u op de website http://kaderock.com en op de Facebookpagina https://facebook.com/KaderockFestival

De complete line-up voor Kaderock 2014:

The3rdMan: http://the3rdmanofficial.com
Anatomy of I: http://www.anatomyofi.com
Bells of Youth: http://www.bellsofyouth.nl
The Black Veins: http://www.theblackveins.nl
The Blues Junkies: https://facebook.com/pages/TBJ-aka-TheBluesJunkies/267179845335
Cheap Thrills: https://www.facebook.com/cheapthrillsband
The Clarks: http://www.theclarks.nl
Elle Bandita: http://ellebandita.nl
Fan Halen: http://www.fanhalen.nl
Giuda: http://giuda.net
Laura Palmer: http://www.laurapalmer.nl
Mehdi: https://www.facebook.com/mehdi.bouzidi.92
Midas: http://midasmusic.bandcamp.com
Norwegian Blue: https://youtube.com/watch?v=i6kHPMR238c
Pogo-a-Gogo: https://www.facebook.com/PogoAGogo
Replayced: http://www.replayced.nl
Rob Lamothe: http://www.roblamothe.com
Soul Sister Dance Revolution: http://soulsisterdancerevolution.com
Subrockers: http://www.subrockers.com
THISSFest: http://thissfest.org