Katie Melua

Zangeres akoestisch in Haarlem.

Op 23 april stond Katie Melua in Philharmonie in Haarlem.

Met enkel de begeleiding van keyboards en bas, ligt de nadruk bij deze allereerste akoestische tournee op Katie Melua haar stem. Ze is afkomstig uit Georgië en groeide daar op, maar verhuisde later naar Londen. Daar werd ze ontdekt door producer Mike Batt die op zoek was naar een zangeres met aanleg voor jazz en blues. Melua’s eerste album “Call off the search” werd in 2003 in samenwerking met Mike Batt uitgebracht. Dit album is geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell, Paul Simon en Bob Dylan. Haar tweede album “Piece by piece” kwam uit in 2005. Op dit album staat onder andere de hitsingle “Nine million bycicles”. In 2008 bracht ze haar derde plaat “Pictures” uit. Gedragen door de single “If you were a sailboat” rankte Melua bovenaan de best verkopende Engelse artiesten.

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl